Subota, 26. listopada 2024.

Apaš će biti ispunjen do zadnjeg mjesta jer Slavenu dolazi Hajduk, trener Kovačević: Gori nam pod nogama i uvijek ćemo igrati na pobjedu

Koprivnički Gradski stadion Ivan Kušek-Apaš u nedjelju će biti ispunjen do zadnjeg mjesta – posljednjeplasiranom Slaven Belupu pristiže vodeći Hajduk.

Riječ je o derbiju 10. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige koji će početi u 16 sati, a spomenimo da Hajdukovci u Koprivnicu pristižu kao neporažena momčad. Ante Čulina iz Zagreba delegiran je za glavnog suca, njegovi pomoćnici bit će Ivan Mihalj i Luka Pušić, dok je četvrti Patrik Kolarić iz Čakovca. U VAR sobi sjedit će Fran Jović i Zdenko Lovrić.

Nedjeljni susret na današnjoj konferenciji za medije najavio je trener Farmaceuta Mario Kovačević.

– Imali smo dva tjedna da se pripremimo za ovu utakmicu, a odradili smo i mini pripreme u Svetom Martinu na Muri, igrači su dobro radili i moram ih pohvaliti. Bilo je malo naporno, imali smo više treninga, a i prijateljska utakmica s Murom je poslužila svrsi unatoč porazu. Dosta mladih bilo je uključeno pa su stariji igrači koji su imali probleme i odmorili tako da vjerujem da Hajduk dočekujemo spremni. Vjerujem da imamo dobar i širok kadar, a uvažavajući svu kvalitetu Hajduka, igramo “doma” i sigurno ćemo od prve minute htjeti doći do bodova – kazao je.

Snimio Dino Šef.

Nastavio je da Hajduk od početka prvenstva igra sve bolje i bolje.

– To je posebno izraženo u zadnje vrijeme u domaćim utakmicama. Kolega je složio dobru ekipu i nije ni čudo da su prvi i da nemaju poraz, uigrani su. Stvarno ih cijenimo i poštivamo, no imamo mi svoje adute i uvijek gledam svoju ekipu – moramo svaki duel biti na rubu žutog kartona ako želimo nešto protiv Hajduka. Znate i sami da nam gori pod nogama i nemamo što razmišljati dolazi li nam Hajduk ili netko drugi, uvijek ćemo igrati na pobjedu – istaknuo je trener Kovačević.

Smatra i da je njegova ekipa spremna i izrazito motivirana za nedjeljni okršaj.

– Velika je potražnja za ulaznicama i stadion će biti pun, svi to jedva čekamo. Bila je reprezentativna pauza i vidim kod igrača na treninzima da rade dobro i da su svjesni da nam dolazi veliki protivnik za hrvatske prilike. Na nama je da se opustimo, igramo dobar nogomet i nadamo se pozitivnom rezultatu – naglasio je.

Medijima se na konferenciji obratio i Slavenaš Ivan Ćubelić koji je, podsjetimo, u Koprivnicu stigao upravo iz Hajduka.

Snimio Dino Šef.

– Svi smo spremni za utakmicu, nema nekih posebnih emocija jer ja jesam bio u Hajduku, no trenutno sam igrač Slavena i dat ću sve za Slaven. Dobro smo se pripremili i željno očekujemo utakmicu – zaključio je Ćubelić.

Slušaj uživo
zatvori