Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

ZAVRŠILA OLIMPIJADA ČITANJA Evo koliko su knjiga tijekom ljeta pročitali mališani, najavljena i završna svečanost

Mali ljubitelji knjiga tijekom ovogodišnjeg izdanja Olimpijade čitanja, projekta koji provodi koprivnička Knjižnica i čitaonica Fran Galović, pročitali su ukupno 3.601 naslov.

Poručila je to knjižničarka Danijela Petrić i dodala da je sudjelovalo 190 učenika od prvih do četvrtih razreda, odnosno sedam manje u odnosu na prošlu godinu. Broj pročitanih knjiga porastao je pak za 361.

– U prosjeku je pročitano čak 19 knjiga po sudioniku te tri knjige više u prosjeku po sudioniku u odnosu na prošlu godinu što je izvrstan rezultat. Program se i ove godine provodio u Gradskoj knjižnici Franjo Marković iz Križevaca, Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić iz Šibenika i Gradskoj knjižnici Makarska, a od ove godine priključile su nam se i Gradska knjižnica Solin, Općinska knjižnica i čitaonica Jelsa i Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić u Karlovcu – navela je Petrić.

Petrić je pritom otkrila da će se u petak s početkom u 18:30 u koprivničkoj Dvorani Branimir održati i završna svečanost Olimpijade čitanja.

– Na ovogodišnjoj završnoj svečanosti bit će dodijeljeno čak 86 medalja i to 48 zlatnih, 11 srebrnih i 27 brončanih medalja. Pohvalit ćemo i nagraditi one učenike koji su najviše komentirali knjige na mrežnoj stranici Olimpijade čitanja i one koji su nas oduševili svojim dnevnicima čitanja. Program će voditi ambasadorica čitanja koprivničke knjižnice Karolina Điko, učenica drugog razreda koprivničke Gimnazije Fran Galović, a dodjeli medalja i priznanja nazočit će zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, također ambasadorica čitanja knjižnice – nastavila je.

Podsjetimo, ovogodišnja Olimpijada čitanja provodila se od 24. lipnja do 31. kolovoza među djecom od prvih do četvrtih razreda osnovnih škola s ciljem da ih se motivira za čitanje iz užitka, da usavrše vještine čitanja i razumijevanja pročitanog te steknu bolje samopouzdanje kada krenu na jesen u školu.

Slušaj uživo
zatvori