Srijeda, 2. listopada 2024.

Započelo preuzimanje zahtjeva za sufinanciranje nabave školskog pribora srednjoškolaca

Na području Kalinovca započelo je preuzimanje zahtjeva roditelja za sufinanciranje troškova kupnje školskog pribora za učenike srednjih škola s područja općine.

Podsjetimo, odluku o ovoj pomoći roditeljima donio je načelnik Darko Sobota u srpnju ove godine.

Pravo na sufinanciranje u obliku jednokratne novčane naknade u iznosu 80 eura mogu ostvariti učenici srednjih škola, nakon podnošenja zahtjeva.

– Obrazac se može preuzeti na internetskim stranicama Općine, a od ostale dokumentacije potrebno je priložiti dokaze o prebivalištu (preslika osobne iskaznice učenika te jednog roditelja ili skrbnika ili uvjerenja o prebivalištu za učenika i jednog roditelja), presliku kartice tekućeg ili žiro-računa na koji će se obaviti isplata s vidljivim IBAN-om, potvrdu škole o statusu učenika odnosno redovnom školovanju učenika polaznika srednjih škola te Izjavu o pristanku obrade osobnih podataka – javili su iz Općine.

Zahtjev podnose roditelji ili skrbnici učenika do 20. rujna osobnom predajom u prostorima Općine ili putem e-maila pri čemu je dokumentaciju u digitalnom obliku potrebno priložiti u PDF formatu.

Novac će roditeljima biti isplaćen do 30. rujna.

– Napominjemo kako pravo na sufinanciranje mogu ostvariti oni učenici čiji članovi kućanstva u kojem žive nemaju dospjelih, a nepodmirenih obveza prema Općini Kalinovac na dan isplate, odnosno na dan 30. rujna – upozorili su iz Općine.

 

Slušaj uživo
zatvori