Srijeda, 2. listopada 2024.

VREMENSKA PROGNOZA Kiša će padati cijeli vikend uz osjetno zahladnjenje, vatrogasci u stanju pripravnosti

Prema trenutnoj prognozi DHMZ-a, pred Koprivnicom je nekoliko kišnih dana.

Kako ističu u zavodu, pritječe izrazito hladniji zrak, a kruženje vlažnog i hladnog zraka iznad naših prostora nastavit će i idućih dana koji će biti umjereno i osobito na kopnu pretežno oblačni s povremenom kišom. Prognozirani pad temperature zraka na oko kilometar i pol visine je za 10-ak °C koja je u jakoj vezi s prizemnom temperaturom, a za posljedicu će imati osjetno zahladnjenje u cijeloj zemlji.

– Umjereno do pretežno oblačno, kišovito i vjetrovito. Povremeno kiša, a u Dalmaciji i pljuskovi s grmljavinom, mjestimice izraženi uz obilnu oborinu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, lokalno na udare jak. Na Jadranu umjerena do jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, na jugu jugozapadnjak pa sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti od osam do 13 – naveli su u prognozi za danas.

Kad je pak riječ o prognozi za sutra, bit će pretežno oblačno. Povremena kiša mjestimice na jugu u noći i ujutro te ponegdje u unutrašnjosti, posebice prema kraju dana. Vjetar slab i umjeren, mjestimice i jak sjeverozapadni i zapadni. Na Jadranu umjeren i jak sjeverac i bura, ponegdje s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura od pet do 10, na Jadranu 10 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura između 11 i 16.

Kiša će nastaviti padati i u nedjelju te će jutarnja temperatura na koprivničkom području biti oko osam stupnjeva, a maksimalna dnevna trebala bi biti oko 12 stupnjeva.

Vatrogasci spremni za promjenu vremena i kišu

Na promjenu vremena i kišu za Dravu.info osvrnuo se i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Željko Cvrtila kazavši kako su vatrogasci spremni na potencijalne intervencije.

– Najavljeno je dosta loše vrijeme, mi smo u pripravnosti, ali nadamo se da ne bude nekih velikih poplavnih intervencija – naglasio je Cvrtila.

 

Screenshot DHMZ
Slušaj uživo
zatvori