Nedjelja, 29. rujna 2024.

I dalje stižu negativna iskustva s dr. Klinarom: ‘Tatu je pustio doma uz pitanje je li na hitnu došao odmarati, a on je imao blaži moždani udar’

Nakon što smo objavili tekst o šokantnom slučaju u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek u Koprivnici, točnije s liječnikom Igorom Klinarom, u redakciju nam je stiglo još iskustva naših čitatelja s doktorom.

Nažalost, iskustva ne idu u prilog liječniku, ali ni cijeloj bolnici. Jedna naša čitateljica osvrnula se kako ovakva komunikacija između dotičnog liječnika i pacijenata traje godinama.

– Prije par godina s užasnom migrenom i tada još neotkrivenim razlogom, satima sam čekala i na kraju nisam dobila neurologa, ma koliko god sam ih molila. Drugi dan otišla sam na hitnu u Bjelovar gdje sam u roku od 20 minuta pregledana te mi je dežurni neurolog izdao nalaz u kojem je zahtijevao magnet za glavu i CT. Također, obje bake su mi imale loše iskustvo s doktorom Klinarom kod kojeg sam i ja bila primljena s migrenom, koji mi je rekao da idem psihijatru jer je moja bol umišljena. Nakon toga, dali su mi injekciju i poslali doma sa suzama dok se je on smijao – prisjetila se čitateljica.

Negativnim iskustvima tu nije kraj.

– Došao sam na hitnu s potrganim križnim ligamentima, a doktor mi je rekao da mi nije ništa, da samo malo ležim i odmorim – dodao je čitatelj.

Prije nekoliko dana, čitateljica je sa sestrom dovela oca na trijažu kojem nije bilo dobro.

– Sestra je na trijaži unijela sve informacije što se i kako se dogodilo i napisala je da je bio udarac u glavu. Doktor je tatu primio i rekao mu “Što ste vi tu došli, došli ste odmarat’?”. Moja sestra je upitala jesu li mu radili CT, a on je grubo odgovorio da oni to tu ne rade. Za dva dana opet smo išli kod doktora, ovaj put smo bili na neurologiji gdje je tatu primio dr. Ćurić izuzetno drag i profesionalan čovjek. Taj dan rađen je CT i uspostavilo se da je bio blagi moždani udar. Nije mi jasno kako takav čovjek može raditi u bolnici – potreseno je ispričala.

Kako ne bi bilo sve tako crno, jedna pacijentica, a naša čitateljica, imala je pozitivno iskustvo s doktorom Klinarom.

– Ne znam jesam li sam samo sretne ruke ili sam mu u tih par puta naletjela na dobar dan, ali prema meni je bio stručan i korektan. Dugo me već nema u Hrvatskoj, ali sam spletom okolnosti prošle godine došla zbog pada niz stepenice i stvarno je sve s njegove strane bilo korektno i temeljito – ispričala je čitateljica.

>>Pacijentica ogorčena postupanjem dr. Klinara na hitnom prijamu, ravnatelj Devčić: Službene prijave nema, reagirat ćemo ako stigne

Podsjetimo, o slučaju s dr. Klinrom upitali smo i ravnatelja koprivničke bolnice dr. Matu Devčića o ovom slučaju koji nam je odgovorio da bolnica nije zaprimila nikakve pritužbe.

– Što se tiče ovakvog tipa pritužbi, dakle medijskih pritužbi, gdje nemamo nikakav podatak o tome koji je pacijent u pitanju, koji je slučaj u pitanju, koja je problematika u pitanju, kada je pacijent bio na odjelu, nažalost, ne možemo ništa odgovoriti osim toga da se čitatelji, odnosno pacijenti jave u bolnicu s konkretnom pritužbom i mi ćemo prema tome sukladno našoj kontroli zdravstvene zaštite postupati po svakoj pritužbi kao što i inače činimo. S obzirom na to da obrađujemo na desetke tisuća pacijenta, naravno da postoje pritužbe na pojedina postupanja, ali mi ih vrlo ozbiljno shvaćamo i po njima postupamo. Ako su prigovori dokumentirani, mi ćemo prema tome i postupiti – rekao je dr. Devčić.

Slušaj uživo
zatvori