Petak, 4. listopada 2024.

SVE JE SPREMNO Gradska škola napokon ide u energetsku obnovu, rekonstrukcija i dogradnja čeka i područne

Radno je bilo tijekom ljeta na projektima koprivničkih osnovnih škola – kako matičnih, tako i područnih.

Rekao je to danas na predstavljanju već tradicionalnog projekta Veselo u školu koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao da se puno toga radilo tijekom ljetnih mjeseci za obrazovni sustav.

– Prošao je projekt energetske obnove zgrade Osnovne škole Đuro Ester, a radi se o 1,7 milijuna eura iz EU fondova, dok je ostatak od 500.000 eura osigurano iz gradskog proračuna. Napokon je i ta škola došli na red. U proteklih nekoliko godina bili su zapravo kažnjeni jer su bili relativno friško obnovljeni pa nam je onda trebalo neko vrijeme i promjene cijene energenata da dođemo u tu fazu da možemo dokazati da je potrebna energetska obnova. Ove godine smo zadovoljili sve kriterije i počinje energetska obnova te škole – kazao je Jakšić.

Nastavio je i kako su odrađeni neki manji zahvati.

– Tijekom ljeta odradili smo radove na nekadašnjem Partizanu, kako kome pravo, kako kome krivo, i to u sanitarnim čvorovima. Promijenjen je i parket u Dvorani Branimir, rekonstruirani su toaleti u Osnovnoj školi Đuro Ester, a vrijednost ovih pobrojanih investicija je 200.000 eura – pojasnio je Jakšić.

Kao najvažnije izdvojio je dogradnju Osnovne škole Braća Radić.

– Predana je sva dokumentacija za dogradnju škole, radi se o investiciji koja je procijenjena na 13 milijuna eura, ali sad trebamo pričekati što će proći kroz filtere ministarstva te kako i koliko će sredstava biti odobreno. Riječ je o dogradnji nove zgrade s 14 novih učionica, sa svim popratnim sadržajima, a i tamo nas čeka gradnja potpuno nove dvodijelne sportske dvorane. Jako nam je važna ta investicija jer to je onaj zadnji korak kojim će Koprivnica prijeći na jednosmjensku nastavu i jako mu se veselimo – naglasio je gradonačelnik.

Napomenuo je i kako je odrađeno sve što se tiče suglasnosti za dogradnju i rekonstrukciju područnih škola Starigrad, Reka i Jagnjedovec.

– Nemamo još troškovnike, ali i to u svom određenom hodogramu prolazi filtere Ministarstva znanosti i obrazovanja i očekujem da ćemo kroz mjesec, dva izaći s potpunim troškovnicima – kazao je.

Dodao je i da su velika ulaganja bila i u Osnovnoj školi Podolice.

– Ova škola ušla je u pilot projekt koji se tiče cjelodnevne škole i 400.000 eura je bilo namijenjeno za tu prilagodbu. Od toga je 200.000 eura došlo u opremi, a 160.000 eura je otišlo u radove koji su bili potrebni da bi se škola apsolutno prilagodila – zaključio je Jakšić.

Slušaj uživo
zatvori