Nedjelja, 29. rujna 2024.

Slaven Belupo dočekuje Dinamo, trener Kovačević: Moramo biti hrabriji i odlučniji ako želimo postići rezultate

Nogometaši Slaven Belupa u sklopu sedmog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige sutra s početkom u 17:30 dočekuju Dinamo.

Podsjetimo, ovo će Farmaceutima biti druga utakmica s novim trenerom Mariom Kovačevićem koji je na današnjoj konferenciji za medije najavio sutrašnju utakmicu s Dinamom.

– Utakmica s Osijekom prošla je onako kako nismo željeli. Moram reći da smo ovaj tjedan jako dobro radili. Moramo biti hrabriji i odlučniji ako želimo postići rezultate, a mi to stvarno želimo jer nama je sad voda iznad grla. Ne budem puno pričao o Dinamu, on je već godinama najbolji klub i klub koji igra Ligu prvaka. Moramo biti puno bolji od Osijeka ako želimo, mislim da imamo priliku pokazati se pred svojom publikom i vjerujem da ćemo natjerati publiku da vjeruje u nas i ako bude takva situacija vjerujem da ćemo postići pozitivan rezultat – rekao je uvodno trener Kovačević.

Foto: Miroslav Miletić

Otkrio je kakva je situacija oko igračkog kadra.

– Situacija nije idealna. Na Leškovića još uvijek ne možemo računati, poslije utakmice u Osijeku Murić se požalio na list tako da on ovu utakmicu ne konkurira, a u srijedu je koljeno osjetio Ilija Nestorovski pa ćemo danas vidjeti hoće li igrati ili ne. Bilo bi šteta da i na njega ne možemo računati jer to su naša tri iskusna igrača. Ostali su vrijedno trenirali i dobro radili. Složit ćemo najbolju i najjaču ekipu koju u ovom trenutku imamo i koja će sigurno dati sve od sebe – pojasnio je.

Farmaceut Alen Grgić potvrdio je riječi trenera te istaknuo kako se jako pripremaju i rade kako bi bili bolji.

– Situacija je takva kakva je. Ekipa je kao uvijek složna, tu smo svi jedni za druge. Radi se ozbiljno i mislim da smo na tragu onoga što bismo trebali biti. Naravno, nažalost, situacija na tablici nije realna i nadam se da će doći do malog klika i da se vratimo onamo gdje zaslužujemo. Što reći za Dinamo? Svi znamo tko je Dinamo, nema se tu puno što za reći, na nama, igračima je da radimo ono što nam treneri i stručni stožer kažu – rekao je Grgić.

Foto: Miroslav Miletić

Trener se osvrnuo i na trenutnu situaciju Dinama i na domaću publiku.

– Ne očekujem da će nam oni išta pokloniti, očekujem samo od svoje ekipe da bude na maksimumu i ako bude tako, možemo se nadati bodovima. Treba nam jedan pozitivan klik, i iz utakmice budemo sve bolji i bolji. Publika je naša podrška i siguran sam ako budemo dali sve od sebe budu nas nagradili, igrao sam ovdje, znam da je tako. Moramo biti samo hrabri i odlučni – zaključio je trener.

Foto: Miroslav Miletić
Slušaj uživo
zatvori