Srijeda, 2. listopada 2024.

S gotovo tri promila skrivio prometnu, iz policije poručili: S ceste je sletio uslijed umora

Pune ruke posla službenicima Policijske uprave koprivničke-križevačke zadali su muškarci koji su jučer sjedali za volan s pozamašnim količinama alkohola u organizmu.

Kako govore u policiji, jučer oko 20 sati na otvorenom djelu ceste Đurđevac – Rastova Greda 56-godišnjak je vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 2,87 promila.

– Uslijed umora vozilom je sletio van kolnika te udario u prometni znak i stablo. U prometnoj nesreći je ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak – navode.

Uz to, jučer je uhićen i 40-godišnjak koji je u 23:20 u Koprivnici vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 2,24 promila.

>> Oduzeta vozačka i 2,29 promila nisu ga spriječili da sjedne za volan, evo kako je završio

U policiji još dodaju i da je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden 30-godišnjak koji je u 00:20 u Kloštru Podravskom vozio osobni automobil za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena i oduzeta radi prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova i pod utjecajem alkohola od 2,29 promila.

– U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i novčanom kaznom od 3.170 eura – zaključuju.

Slušaj uživo
zatvori