Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

RETROGLAS Kako je Pokemon liga zarazila koprivničke klince

Svi mi živimo u Pokemon svijetu, postat ću majstor i obići planetu – pjevali su klinci svakoga dana gledajući popularne Pokemone i željno iščekujući subotu poslijepodne kada su s veseljem odlazili u koprivnički Dom mladih.

Tamo se, naime, prije 22 godine održavala Pokemon liga. Iako su najbrojnija bila djeca, u Pokemon ligi sudjelovali su i malo stariji, pa su se tako natjecali i roditelji koji su bili u pratnji svojeg djeteta.

Uz mlade, u Pokemon ligi sudjelovali su i stariji / Arhiva Glas Podravine

Zbog velikog interesa, igrači su dolazili i sat vremena ranije kako bi mogli okušati svoje igračke sposobnosti. Za sudjelovanje u igri svaki igrač morao je imati svoj set koji sadrži 60 karata. Postojali su već sastavljeni setovi karata, no mogli su se sastaviti i pomoću tzv. Boostera, odnosno paketića s 11 karata.

Pokemon igra je kreativna, a usto i edukativna jer djeca u igri uče engleski jezik kojim su označene karte, “badge book” i svi ostali rekviziti potrebni za igru. U pauzama je za klince organiziran tzv. activity kada crtaju, pišu sastavke, rješavaju križaljke i slično, a najbolji radovi se također nagrađuju.

Interes za Pokemon ligu svake subote je bio velik / Arhiva Glas Podravine

Nakon prvih šest tjedana Pokemon lige najuporniji i najuspješniji trener Pokemona bio je Vedran Harmadi koji je osvojio tisuću bodova. Medu najboljima bio je i Denis Kolar, dok je prvu promo card i 250 bodova osvojio Matija Blažotić. Druga promo card i 750 bodova pripala je Slavenu Matičeku, a badge za osvojenih 500 bodova dobio je Matija Blažotić.

U prvih šest tjedana održavanja lige, Vedran Harmadi bio je najuspješniji Pokemon trener / Arhiva Glas Podravine
Slušaj uživo
zatvori