Utorak, 1. listopada 2024.

Proizvođači s područja županije predstavili se na poznatom sajmu u Gudovcu

U Gudovcu je održan 31. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, jedna od najvećih poljoprivrednih manifestacija u Hrvatskoj, na kojem su sudjelovali i proizvođači s područja Koprivničko-križevačke županije.

Podsjetimo, desetak OPG-a i proizvođača i ove je godine izlagalo besplatno zahvaljujući Županiji koja je osigurala izlagački prostor.

Posebnu pažnju na sajmu privukla je 31. Državna stočarska izložba, koju organizira Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, prikazujući oko 400 grla različitih životinja, uključujući ugrožene i zaštićene pasmine. Sajam također naglašava održive tehnologije kroz segmente Peti element, fokusiran na grijanje i obnovljive izvore energije te Drvni svijet, koji prikazuje najnoviju opremu za šumarstvo i drvnu tehnologiju.

Koprivničko-križevačku županiju na otvorenju su predstavljali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnik za gospodarstvo Marijan Štimac dok je uime domaćina prisutan bio i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović. Sajam je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Josip Dabro.

Dodajmo kako je nakon otvorenja zamjenik Ljubić obišao naše izlagače.

– Moramo istaknuti važnost ovakvih sajmova za promociju lokalnih proizvođača. Županija sa zadovoljstvom podržava njihovu izlagačku djelatnost u želji da ostvare nove poslovne kontakte – kazao je.

Otvorenju sajma prisustvovali su državni tajnik Ministarstva obrane Branko Hrg, državni tajnici u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Tugomir Majdak, Zdravko Tušek i Mladen Pavić, saborski zastupnici, brojni gospodarstvenici i ostali gosti.

Slušaj uživo
zatvori