Srijeda, 2. listopada 2024.

Premijer Plenković sutra stiže u Koprivnicu

Premijer Andrej Plenković dolazi sutra u Koprivnicu, a povod dolaska jest konferencija “Hrvatska kakvu trebamo: Hrana kao geopolitičko i strateško pitanje” koja će se održati u utorak u 10 sati u restoranu Štagelj.

Kako se navodi u priopćenju, ovom konferencijom otvara se dijalog o značaju prehrambene industrije u svijetu i Hrvatskoj.

U Hrvatskoj je prehrambeno-prerađivački sektor vodeća industrijska branša. Unatoč tome što poljoprivreda i prehrambeno-prerađivačka industrija zajedno čine šest posto ukupnog BDP-a Republike Hrvatske, Hrvatska je desetljećima neto uvoznik hrane. U razmjeni s inozemstvom u svim kategorijama glavnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bilježimo deficit.

Ova konferencija pokušat će odgovoriti na pitanje može li Hrvatska iskoristiti svoj povoljan geografski položaj i klimatsko okruženje da bi u prehrambenom sektoru smanjila ovisnost o uvozu, povećala produktivnost te postala konkurentnija na nivou EU.

Na konferenciji će uz Andreja Plenkovića, nazočiti i Josip Dabro, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva te Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije.

Slušaj uživo
zatvori