Subota, 28. rujna 2024.

Pored nogometnog terena počinje gradnja novog dječjeg igrališta, Vrabelj: Staro ćemo rasformirati

Općinsko vijeće Općine Koprivnički Ivanec na protekloj sjednici jednoglasno je prihvatilo najpovoljnijeg ponuđača za gradnju i opremanje dječjeg igrališta u Pustakovcu.

Stigle su tri ponude, među kojima je ona najpovoljnija od oko 43.000 eura bila od koprivničkog Betaproma. Usporedbe radi, jedna tvrtka ponudu je sastavila na 55.000 eura.

– Dječje igralište s novim spravama bit će izgrađeno kod postojećeg nogometnog te će biti ograđeno, a upravo je ograda ta koja je poskupila projekt. Ograda će biti postavljena prema cesti, dok ćemo prema nogometnom igralištu postaviti visoku mrežu, kako bi djecu zaštitili od lopti – kazao je za Dravu.info načelnik Zoran Vrabelj.

Dodao je kako će dio investicije biti pokriven s 22.000 eura koje je poslalo Ministarstvo demografije, nakon što je Općina uspješno prijavila projekt na natječaj.

Na pitanje što će biti sa starim igralištem, udaljenim stotinjak metara, odgovorio je kako će ono prestati postojati jer su igrala na njemu potpuno dotrajala.

Rok za izgradnju novog igrališta je dva mjeseca, što će sigurno pozdraviti roditelji koji dolaze na nogometne utakmice jer će se djeca nesmetano moći igrati i biti im “na oku”.

Mjesto na kojem će biti izgrađeno novo dječje igralište / Snimio Goran Generalić
Staro igralište bit će rasformirano / Snimio Goran Generalić
Snimio Goran Generalić
Slušaj uživo
zatvori