Petak, 4. listopada 2024.

Podravkašice ušle u posljednji tjedan priprema prije velikih europskih izazova, Obrvan: Nadam se da ćemo svima biti tvrd orah

Rukometašice Podravka Vegete ušle su u posljednji tjedan priprema uoči velikog europskog izazova – u subotu u Koprivnici dočekuju ekipu slovenskog Krim Mercatora u prvom kolu Lige prvakinja.

Utakmica će početi u 18 sati i igrat će se u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo, a Podravkašice su uoči posljednjeg pripremnog tjedna bile na trodnevnom gostovanju u Mađarskoj gdje su u petak odigrale utakmicu s Debrecenom, a u subotu odradile zajednički trening i utakmicu s Albom Fehervar, izvijestili su iz kluba.

Posljednje provjere treneru Ivici Obrvanu bile su korisne, a za klupske stranice podijelio je i svoje dojmove.

– Mogu biti zadovoljan većim dijelom utakmice s Debrecenom. Na poluvremenu smo imali plus dva i sve do sredine drugog poluvremena utakmica je bila u izjednačenom rezultatu. Zadnjih pet minuta smo energetski popustili. Neke igračice koje manje igraju i imaju manju minutažu su dobile priliku što je Debrecen, koji je među četiri najbolje ekipe mađarske lige, iskoristio i pobijedio 28:23. Nije nam u prilog išlo ni to što su zbog viroza i ozljeda u Koprivnici ostale Ana Pandža, Antonia Tucaković, Josipa Mamić i Nikolina Kragulj. Igrali smo bez srednje vanjske u rotaciji i bez jednog desnog krila te bez vratarke što se osjetilo. U Fehervaru smo u subotu odradili zajednički trening s ekipom Albe Fehervar i odigrali 30-ak minuta bez vođenja zapisnika. Taj dio pripremnog perioda nam je dobro došao ukupno govoreći, jedino što nismo bili kompletni – poručio je Obrvan.

Otkrio je i što Podravkašicama slijedi do susreta s Krim Mercatorom.

– Treninge pred nama ćemo maksimalno iskoristiti da se dodatno pripremimo i da na otvaranju Lige prvakinja odigramo najbolje što možemo protiv ekipe koja je u užem krugu favoritkinja za Final four nove sezone. Nadam se da ćemo njima, a i svima biti tvrd orah i pružiti na otvaranju nove sezone dobru utakmicu pred našim navijačima – zaključio je trener.

Slušaj uživo
zatvori