Nedjelja, 29. rujna 2024.

Otvorene ponude za Bolenov dravski put, Općina korak bliže velikom turističkom projektu

U prostorijama Županijske uprave održan je sastanak projektnog tima “Bolenov dravski put” na kojem se raspravljalo o javnim ponudama za radove na Interpretacijskom centru i pristaništu, a dogovoreni su i daljnji koraci koji se odnose na digitalne sadržaje, promociju i marketing infrastrukture buduće turističke destinacije.

– Otvorili smo tri ponude koje su pristigle za radove na budućem Interpretacijskom centru te one koje se odnose na izgradnju pristaništa. Trenutno smo u fazi analize dokumentacije, nakon čega će uslijediti odabir izvođača radova – potvrdila je za Drava.info voditeljica projekta i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gola Darinka Kuzmić Salajpal.

Podsjeća kako je cilj projekta razvoj i prilagodba javne turističke infrastrukture u svrhu interpretacije prirodne baštine, zatim ulaganje u povećanje aktivnosti turističke destinacije, poticanje održivog turizma i doprinos zelenoj tranziciji turističkih proizvoda.

–  Općina Gola želi povećati turističku aktivnost kroz uspostavu interpretacijskog centra prirodne baštine i izgradnju pristaništa na rijeci Dravi te razvoj dodatnih turističkih atrakcija i održivih oblika turizma – istaknula je.

Podsjetimo, “Bolenov dravski put” turistički je projekt vrijedan 3,5 milijuna eura za koji je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti osigurano čak 2,8 milijuna. Nositelj projekta je Općina Gola, partneri su Koprivničko-križevačka županija i Javna ustanova Lučka uprava Osijek.

Konkretno, u starom župnom dvoru u Goli bit će Interpretacijski centar s nekoliko tematskih izložbenih prostora koje će prikazivati prirodnu baštinu i povijest Gole.

Kada je riječ o pristaništu na rijeci Dravi, odnosno izgradnji riječne marine, ona će moći primiti ukupno 42 plovila. Pristanište će se nalaziti oko četiri kilometra od interpretacijskog centra, a kako bi posjetitelji mogli doživjeti bogatu floru i faunu ovog kraja, predviđeno je da se za prijevoz koriste električni bicikli koji će također biti nabavljeni u sklopu ovog projekta.

>> FOTO: POČETNA KONFERENCIJA U Goli uskoro Interpretacijski centar Bolenov dravski put, načelnik Milinković: Projekt će doprinijeti našoj opstojnosti

Dodajmo kako je od pristaništa za 42 plovila, 35 priveznih mjesta za čamce i brodice kategorije dva te sedam vezova za čamce i brodice kategorije četiri.

Slušaj uživo
zatvori