Srijeda, 2. listopada 2024.

Ogenj objavio novi album ‘RepubliKaj’, svirka uskoro u Koprivnici

Karizmatični koprivnički bend Ogenj objavio je treći studijski album naziva “RepubliKaj”, a upravo će na jesenskim Podravskim motivima publika imati prilike čuti  nove pjesme uživo.

Novi album donosi 11 pjesama kojima Ogenj, četiri godine od “Si kak jen” zaokružuje još jednu glazbenu priču.

Glazbeno najširi, produkcijski napucan, emocionalno uzdrman, “RepubliKaj” nudi dosad neistražene glazbene putanje spajanjem nespojivog, nastojeći svakom pjesmom u potpunosti uvući i ostaviti slušatelja bez teksta.

– Za svaku pjesmu proliveni su sati i sati znoja bez ikakvog kalkuliranja i prilagodbe tržišnim trendovima. Ogenj je novim albumom dao ono što će uvijek dati, a to su čvrst stav, emociju, beskompromisnost, suze, znoj, ljubav i ono najvažnije, nadu – izjavili su iz Ognja.

Uoči objave novog albuma, bend je objavio emocionalnu baladu “Vojna” na kojoj im se pridružio legendarni folk rocker Vlado Kreslin.

– Balada je idejno naslonjena na istiniti događaj iz razdoblja Drugog svjetskog rata, koja od plača i škrguta zubi, raste, raste i nada se, da bi na kraju ipak doživjela sretan završetak – poručuju.

Foto: Melani Krog

Zanimljiva je činjenica da je “Vojna” pjesma koja se našla čak na prvom neslužbenom izdanju benda, demo albumu ‘Još je rano’ iz 2016. godine. Kako su objasnili iz benda, bile su potrebne godine da pjesma “sjedne”, pronađe svoje mjesto na izdanju koje zaslužuje.

– Uz Vladu Kreslina, vokalno su nas “podebljali” iz Folklornog ansambla “Koprivnica”, dok je Luka Iverac zasvirao violu baš kao nekada – govore iz benda Ogenj o novoj glazbenoj suradnji.

Novi album “RepubliKaj” nimalo ne zaostaje za prethodnicima, a kako zvuči uživo koprivnička publika će čuti na jesenskim Podravskim motivima koji će se održavati od 4. do 6. listopada.

Slušaj uživo
zatvori