Srijeda, 2. listopada 2024.

Novi trener Kovačević uoči Osijeka: Sretan sam što sam u Slaven Belupu, želim da nas navijači podrže sad dok je najteže

Nogometaši Slaven Belupa putuju u Osijek gdje će s istoimenom domaćinom u nedjelju u 17:30 odigrati utakmicu šestog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Slavenaši se nakon kratke pauze vraćaju prvenstvenim obvezama, a podsjetimo, u srijedu su pobijedili Kustošiju u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Ekipa ima i novog trenera, nakon Ivana Radeljića na klupu je sjeo Mario Kovačević koji je na današnjoj konferenciji za medije najavio nedjeljnu utakmicu s Osijekom.

– Imali smo jučer trening i još imamo dva do Osijeka. Znamo što nas tamo čeka, u podjednakom smo stanju i mi i Osijek. I oni su, kao i mi, počeli igrati s jednom ekipom, a onda su promijenili glavne igrače. Bit će nam teško, ali dobro, slažemo se. Nažalost, kod nas je došlo i do smjene trenera, no rezultat je taj koji donese promjene. Siguran sam da će biti bolje, tu sam s ekipom već 10-ak dana i radili smo dobro u pauzi, a utakmica protiv Kustošije nam je bila jako bitna i vidjelo se da smo bili “teški”. Vjerujem da ćemo protiv Osijeka biti puno brži i bolji, a takvi i moramo biti ako želimo doći do pozitivnog rezultata. Kod igrača vidim želju i volju i to je najbitnije – kazao je novi trener.

>> Slavenaši uspješni u šesnaestini finala Kupa, u Zagrebu pobijedili Kustošiju

Snimio Tomislav Matijašić.

Otkrio je i što se na treninzima radilo tijekom pauze.

– Radili smo prije svega na tome da se još više zbližimo – puno je igrača došlo u kratko vrijeme, a znamo da u nogometu taj proces traje. Imali smo vremena i stalno smo bili na stadionu. Vidi se da se igrači zbližavaju i to je najbitnije, dobro smo iskoristili pauzu i dobro nam je došla. Vjerujem da će se to pokazati na igrama i rezultatima već od Osijeka – mišljenja je Kovačević.

Trener otprilike zna tko će istrčati na teren u Osijeku, no za svaku novu utakmicu potrebna je i nova taktika.

– U preostalo vrijeme do utakmice napravit ćemo sve da ekipa taktički bude dobro pripremljena. Mora se vidjeti kako protivnik igra i prilagoditi se, ja sam tu tek novi i tražimo sustav koji će najbolje odgovarati igračima. Vidjet ćemo hoćemo li “iza” igrati s tri ili četiri igrača, no u fazi napada i sredini je sve slično kao i dosad – rekao je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Za kraj se osvrnuo na dolazak u Koprivnicu, odnosno Slaven Belupo.

– U Koprivnici sam proveo pet prelijepih godina i kod navijača vidim pozitivu. Imam odgovornost i vjerujem da će biti dobro. Sretan sam što sam došao ovdje kao trener Slaven Belupa, ali samo ako napravim dobar rezultat. Kad je loš rezultat, normalno je da bude malo galame, no znam da ljudi ovdje vole Slaven. U glavi mi je još uvijek ulazak u Prvu ligu i pun stadion u Kranjčevićevoj. I onda normalno, dok nešto nije dobro ni atmosfera nije dobra, ali ja to želim okrenuti i da nas navijači podrže sad dok je najteže i da vide da dajemo sve od sebe – Kovačević.

Slušaj uživo
zatvori