Srijeda, 2. listopada 2024.

Neto plaće rasle u svim županijama, evo gdje je Koprivničko-križevačka

Mjesečne neto i bruto plaće u pravnim osobama porasle su u svim županijama u drugom tromjesečju ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku.

U drugom tromjesečju ove godine, prosječna mjesečna neto plaća po zaposleniku u pravnim osobama najviše je porasla u Vukovarsko-srijemskoj županiji, s povećanjem od 19,8 posto, dosegnuvši 1.200 eura.

S druge strane, najmanji rast zabilježen je u Istarskoj i Međimurskoj županiji, s porastom od 14,7 posto, na 1.231 euro i 1.209 eura.

Koprivničko-križevačka županija smjestila se u prosjek, s povećanjem od 16,9 posto. Prosječna plaća na našem području trenutno je 1.204 eura.

Najviša prosječna neto plaća isplaćena je u Gradu Zagrebu, 1.537 eura, dok je najniža bila u Virovitičko-podravskoj županiji, 1.168 eura.

U Zagrebu je zabilježen rast prosječne neto plaće od 15,3 posto, dok je u Virovitičko-podravskoj županiji rast iznosio 18,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prosječna neto plaća na razini Hrvatske u promatranom je razdoblju iznosila 1.321 euro, što je povećanje od 16,4 posto u usporedbi s prošlom godinom.

Izvor: Državni zavod za statistiku
Slušaj uživo
zatvori