Nedjelja, 29. rujna 2024.

Nesretna subota za koprivničku pješakinju i đurđevačkog biciklista, srećom prošli s lakšim ozljedama

Na području Policijske uprave u protekla 24 sata zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene.

Prva prometna nesreća dogodila se u 14:45 u Đurđevcu u Ulici Grada Vukovara.

– Dolaskom do raskrižja, 35-godišnji vozač osobnog automobila oduzeo je prednost prolaska 69-godišnjem vozaču bicikla, prilikom čega je došlo do udara vozila u bicikl. U prometnoj nesreći biciklista je lakše ozlijeđen, a protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak – priopćili su iz policije.

Druga prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila je jučer u 17:45 u Koprivnici u  Ulici dr. Željka Selingera.

Naime, u vrijeme kada je 81-godišnja pješakinja prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza, 52-godišnji vozač osobnog automobila njemačkih registarskih oznaka približavao se neprilagođenom brzinom.

– U namjeri izbjegavanja kontakta, pješakinja je zakoračila unatrag te pala na kolnik i zadobila ozljede. U prometnoj nesreći nije bilo kontakta između vozila i pješakinje – govore u policiji.

Kvalifikacija ozljeda pješakinje će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Slušaj uživo
zatvori