Srijeda, 2. listopada 2024.

Nakon današnjeg sunca dolazi nestabilno vrijeme s kišom, prilično će zahladiti, evo gdje je moguć i snijeg

Još danas ćemo uživati u pretežno suhom, sunčanom i vrlo toplom vremenu, uz jačanje južnog vjetra.

Bit će ujedno najsunčaniji dan u ovome tjednu za većinu Hrvatske, jer slijedi razdoblje s više oblaka i kiše, a moguća su i nevremena, koje će potrajati do petka. Tada će uslijediti osjetno osvježenje uz sjeverni vjetar, objavili su prognostičari na HRT-u.

– Današnji dan donosi uglavnom sunčano vrijeme, no navečer će na sjevernom Jadranu doći do naoblačenja, uz povećanu mogućnost kiše i grmljavine. U najzapadnijim dijelovima Hrvatske može biti povremene kiše već tijekom dana. Vjetar će biti slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni, dok će u Međimurju i Hrvatskom zagorju popodne zapuhati jugozapadni vjetar – javili su.

Najviša dnevna temperatura bit će do 28 stupnjeva Celzija.

U četvrtak će se ponegdje zadržati južina, a na istoku Hrvatske moguće su vrućine, dok nas u petak očekuje značajno zahlađenje. U najvišim dijelovima gorja može pasti i snijeg, prema prognozi DHMZ-ove Tomislave Hojsak za HRT.

Za vikend, za sredinu rujna bit će razmjerno svježe, osobito u unutrašnjosti, gdje će temperature noću i ujutro pasti ispod 10, dok će dnevne vrijednosti biti oko 15 stupnjeva.

Slušaj uživo
zatvori