Utorak, 1. listopada 2024.

Na našem području jučer velik broj prometnih nesreća

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u protekla 24 sata zabilježeno je osam prometnih nesreća.

U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je ozlijeđena, dok je u preostalih sedam zabilježena materijalna šteta, naveli su jutros u policiji.

–  Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su oduzimanje prednosti prolaska što je zabilježeno u dvije nesreće, nepropisno kretanje u jednoj, a neprilagođena brzina kretanja u njih pet – objasnili su.

U jednoj prometnoj nesreći s materijalnom štetom vozač koji je skrivio nesreću napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Kad je pak riječ o prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom, ona se dogodila jučer oko 17:45 u Križevcima u Ulici Kalničke punte gdje je 39-godišnjak vozio osobni automobil križevačke registarske oznake.

– Zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom je sletio van kolnika i udario u zemljani nasip. U prometnoj nesreći je ozlijeđen, a po zaprimanju liječničke dokumentacije bit će poznata kvalifikacija ozljeda. Očitana mu je koncentracija alkohola od 1,94 promila te mu je u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu – objasnili su u policiji i dodali da će protiv vozača biti pokrenut prekršajni postupak.

Slušaj uživo
zatvori