Četvrtak, 3. listopada 2024.

Mladi učili o umjetnoj inteligenciji na Ljetnoj školi programiranja i robotike

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Đurđevac, uz potporu Grada Đurđevca, uspješno je privedeno kraju deveto izdanje Ljetne škole programiranja i robotike.

Edukativna inicijativa, koja se održava od 2016. godine, i ove je godine privukla više od 50 polaznika, u rasponu od prvašića do srednjoškolskih maturanata. Program je osmišljen kako bi djeci i mladima svih uzrasta pružio priliku da razvijaju vještine iz programiranja, robotike i suvremenih tehnologija, omogućujući im da kroz igru i praktične projekte nauče o alatima budućnosti.

– Cilj nam je bio stvoriti poticajno okruženje u kojem polaznici uče kroz praktičan rad, istražuju i razvijaju kreativnost. Ove godine smo posebno naglasili učenje o umjetnoj inteligenciji, s fokusom na programiranje u Pythonu, što je korak naprijed u odnosu na prethodna izdanja –  izjavio je voditelj škole, Tomislav Ostojić.

Polaznici su s velikim zanimanjem istraživali kako umjetna inteligencija funkcionira i kako se primjenjuje u svakodnevnom životu. Stručni predavači, Nikola Mihočka, Stanko Molnar, Dejan Rakijašić, Branko Pleadin i Tihomir Robotić svojim su znanjem i iskustvom pomogli polaznicima da savladaju i najzahtjevnije koncepte na pristupačan način.

Ostojić je naglasio važnost pristupa bez pritiska tipičnog za školske ocjene, omogućujući učenicima da istražuju i dolaze do rješenja samostalno, čime se potiče njihova radoznalost i inovativnost.

– Takav način učenja, gdje se naglasak stavlja na kreativnost i eksperimentiranje, čini našu Ljetnu školu jedinstvenom i ključnom za razvoj mladih talenata u tehničkim područjima – dodao je.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Slušaj uživo
zatvori