Četvrtak, 3. listopada 2024.

‘Malom princu’ odobren novi program Zaklade ‘Hrvatska za djecu’. Štefan: Ugostit ćemo kazališne predstave

U Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Mali princ Đurđevac od sredine kolovoza provode se individualne terapije za djecu predškolskog i školskog uzrasta u sklopu programa “Sretno dijete = Sretna obitelj”.

Djeca su uključena u aktivnosti kao što su psihosocijalna podrška, rehabilitacija igrom, sportske radionice, radionice opuštanja i senzorne terapije. Cilj je unaprijeđenje i poboljšanje njihovog psihomotoričkog i kognitivnog razvoja, za Podravski radio rekla je predsjednica Kristinka Štefan.

– Nismo očekivali da će biti takav interes i “navala”. Imamo uključeno 25 djece i osam roditelja, a kako roditeljima pružamo psihosocijalnu podršku, zaposlili smo magistru psihologije koja će sve to stručno provoditi – kazala je.

Dodaje kako je Udruzi odobren novi program “Mjesto za prijateljstvo” koji im je odobrila Zaklada “Hrvatska za djecu”.

– Zaklada već dugi niz godina financira našu udrugu, to su manji programi vrijednosti do 10.000 eura, kakav je i Mjesto za prijateljstvo. Kroz taj projekt ćemo u idućem razdoblju, od početka listopada, do kraja 2025. godine, organizirati četiri kazališne predstave i svaki put ćemo ugostiti i jedan odjel djece školskog ili vrtićkog uzrasta, da se druže i pogledaju predstavu – kazala je Štefan.

Udruga je novac osigurala i za izlete te kulinarske radionice.

– Projekt “Kuhača malog princa” još traje i to do kraja ove godine, a za kraj planiramo i izradu kuharice Malog princa, kao nešto što će trajno ostati – dodala je.

 

Slušaj uživo
zatvori