Četvrtak, 3. listopada 2024.

Maloljetnik sjeo u traktor i zaletio se u drugi, parkirani traktor

Na području naše Policijske uprave u posljednja 24 sata zabilježene su četiri prometne nesreće.

Kako je izvijestili iz policije, u jednoj ima ozlijeđenih, dok su tri nesreće uzrokovale materijalnu štetu. Među uzrocima nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisno obilaženje i nepropisna vožnja unatrag.

Prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se, između ostaloga, u Svetom Petru Čvrstecu, gdje je maloljetnik prije stjecanja vozačkog prava upravljao neregistriranim traktorom. Tijekom nepropisnog obilaženja parkiranog traktora, zakačio je priključkom za traktor vanjsko osvrtno ogledalo. Protiv maloljetnog vozača bit će pokrenut prekršajni postupak, kao i protiv vlasnika traktora koji je omogućio upravljanje vozilom osobi bez vozačke dozvole, poručuju iz policije.

Najozbiljnija nesreća dogodila se u Svetom Ivanu Žabnu, gdje je 21-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine udario u drugo vozilo kojim je upravljao 62-godišnji muškarac. U ovoj nesreći stariji vozač je ozlijeđen, a stupanj ozljeda bit će utvrđen nakon medicinske obrade. Policija provodi daljnje kriminalističko istraživanje u vezi s ovim događajem.

Slušaj uživo
zatvori