Petak, 27. rujna 2024.

LIGA PRVAKINJA Podravkašice putuju u Mađarsku, trener Obrvan: Bijela zastava ne dolazi u obzir

Pred rukometašicama Podravka Vegete novi je izazov u Ligi prvakinja – u subotu će na gostovanju u Mađarskoj snage odmjeriti s ekipom FTC Rail Cargo Hungaria.

Utakmica u sklopu drugog kola natjecanja na rasporedu je u 16 sati, a podsjetimo, Podravkašice u Mađarsku putuju nakon što su u debiju sezone u Koprivnici tijesno poražene od Krim Mercatora. Novi europski izazov na današnjoj konferenciji za medije najavio je trener Podravkašica Ivica Obrvan.

– Radi se o stvarno vrhunskoj ekipi i ne bih govorio velike mudrosti jer je velika većina ekipa top elita europskog ženskog rukometa u obje grupe. FTC je izuzetno fizički dominantna i obrambena ekipa s velikom pokretljivošću i dobrom kombinatorikom u napadu, a imaju i bučne navijače. Nikakva bijela zastava ne dolazi u obzir, trebamo se predstaviti borbeno s dosta energije, srčanosti i bez straha da pružimo kvalitetnu igru te trebamo razmišljati samo o dobroj prezentaciji, a ako nam se ukaže prilika da budemo u igri za nešto više, nitko sretniji od nas. Bit će teško, naravno, ali dat ćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu – kazao je Obrvan.

Snimio Tomislav Matijašić.

Trener je usporedio i kvalitetu FTC-a u odnosu na Krim.

– Ako ih uspoređujem bez da gledam trenutnu formu i poteškoće koje je neka od ekipa imala u pripremama, rekao bih da su to podjednako jake ekipe, no ako promatramo kako izgledaju na terenu, mislim da je FTC trenutno u dosta boljoj formi. Nakon jedne naše odigrane utakmice koja je bila dobra i koja je za nas trebala završiti jako povoljno, ne bih dizao euforiju. Svaka sljedeća utakmica je za našu ekipu izazov – naglasio je.

Konferenciji je prisustvovala i Podravkašica Kristina Prkačin koja se veseli novom europskom izazovu.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Nadam se da će i ova utakmica koja je možda teža jer ju igramo u gostima biti jednako dobra kao i prijašnja – poručila je.

Podravkašica Ana Pandža dodala je da ekipa zasad nije umorna.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Zasad nismo umorne, no vidjet ćemo za dva-tri mjeseca nakon teškog ritma. Pripremit ćemo se dobro i dati sve od sebe. FTC je jako dobra ekipa s jako dobrim igračicama, no mislim da je najbitnije da se borimo od prve do zadnje sekunde – rekla je.

Na umor, odnosno težak ritam igranja dvije utakmice tjedno osvrnuo se i trener.

– Našoj ekipi u početku sezone ritam je jako težak, no to je i privilegija jer ako cure igraju srijedom pa onda i vikendom, to znači da su dio elitnog natjecanja. To je naporan ritam utakmica uz putovanja, ali je i dodatan motiv. Igrači i igračice često i vole takvu situaciju jer ona smanjuje mogućnost većeg broja treninga, a priprema se na temelju video analiza i lakših treninga jer nema prostora za teže treninge koji bi iscrpili ekipu – napomenuo je Obrvan.

Snimio Tomislav Matijašić.

>> FOTO Podravkašice potpuno nadigrale Lokomotivu i već u startu sezone napravile velik korak prema naslovu prvakinja

Spomenimo za kraj da su Podravkašice jučer navečer ostvarile važnu pobjedu već u prvoj utakmici nove sezone Prve hrvatske rukometne lige za žene. Uvjerljivo su nadigrale Lokomotivu te tako napravile velik korak prema osvajanju naslova prvakinja.

– Nažalost, naša domaća liga nije toliko kvalitetna da nam svaki tjedan traži jaku utakmicu, derbi ili teška gostovanja. To su sve ekipe koje bi Podravka uz pravilan pristup trebala rutinski pobjeđivati – zaključio je Obrvan.

Slušaj uživo
zatvori