Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

LIGA PRVAKINJA Podravkašice protiv Bukurešta traže treću sreću, Obrvan: Pokušat ćemo biti na razini kao s Krimom

Rukometni klub Podravka Vegeta pred novim je izazovom u grupnoj fazi europske Lige prvakinja, jer u Koprivnicu u subotu dolazi rumunjski CSM Bucuresti.

Utakmica počinje u 18 sati u dvorani Josip Samaržija-Bepo, a susret su najavili trener Ivica Obrvan te igračice Mia Brkić i Andrea Šimara.

Podsjetimo, Podravkašice iza sebe imaju dva poraza u dva susreta, tanko s Krimom i s priličnom razlikom s Ferencvarošem. Rumunjke imaju poraz od Glorije te pobjedu nad norveškim Storhamarom.

– Nije nam baš naklonjen raspored u Ligi prvakinja, od pet susreta, tri početna su izuzetno teška. U subotu igramo s Bukureštom, jednom od najboljih ekipa u skupini, s više od 10 internacionalki, igračica visokog rejtinga, na čelu s nekoliko rumunjskih reprezentativki. Imaju i jednu od možda najboljih u svijetu, Cristinu Neagu. Tu je i snažna rumunjska reprezentativka Crina Pintea visoka 192 centimetra, što se ne viđa često. U svim segmentima igre morat ćemo biti vrlo dobri da bi imali priliku za pozitivan rezultat. Bio bi sretan da ponovimo razinu s Krimom – kazao je uvodno trener Ivica Obrvan.

Dodao je kako će Podravka Vegeta sigurno pružiti maksimum i pokušati uhvatiti koji bod.

Snimio Goran Generalić

– Uvijek vam kroz tjedan nedostaje vremena da kroz neku utakmicu napravite “to i to”, mene bi veselilo da se neki segmenti igre poboljšavaju, ali nastojimo da se te greške koje se događaju što manje odražavaju na rezultat i da nas pogladi zaslužena sreća da favoritima pomrsimo račune. Još se ne mogu oteti dojmu prve utakmice s Krimom gdje smo mogli pomalo neočekivano, ali vlastitom zaslugom uzeti najmanje bod – zaključio je Obrvan.

“Imamo šanse za prve bodove”

Susret trećega kola komentirale su i igračice.

– Već smo u ponedjeljak krenule s prvim videom Bukurešta i sigurno ćemo nakon treninga biti spremne za ono što nas očekuje. Mislim da na domaćem terenu imamo šanse za osvajanje prvih bodova ako budemo igrale kao protiv Krima – rekla je Mia Brkić.

Na pitanje kako protiv gotovo dvometrašice Pintee, Brkić je kazala kako ju se može zaustaviti s pametnom igrom u obrani.

– S njom ne možemo ići na snagu jer nisam sigurna da u Ligi prvakinja itko postoji teži i viši. Morat ćemo pronaći neku alternativu – dodala je.

Da idu na igračice svjetske klase svjesna je i Andrea Šimara.

– Nema se što o njima reći, odlične su, fizički nadmoćnije od nas, ali mi moramo dati svoj maksimum takve kakve jesmo, ući u utakmicu i pokušati doći do prvih bodova – kazala je.

Domaće prvenstvo zasad sigurno

Dodajmo kako Podravkašice, za razliku od europskih terena, suvereno vladaju domaćim prvenstvom. Nakon visoke pobjede nad Lokomotivom u derbiju prvoga kola, bez posebnog napora prešle su i preko Bjelovara.

Upravo snaga Podravka Vegete koja nema jakih protivnika u Hrvatskoj, predstavlja im problem dok dođu u arenu europskog rukometa. Tada na vidjelo dolazi koliko je naš ženski rukomet, ukupno gledano, slab.

Slušaj uživo
zatvori