Četvrtak, 3. listopada 2024.

LIGA PRVAKINJA Počinje elitno natjecanje, Podravkašice dočekuju Krim. Obrvan: Nismo favoriti, ali nećemo se lako predati

Pred rukometašicama Podravka Vegete prvo je kolo nove sezone Lige prvakinja, prestižnog europskog natjecanja u rukometu koje okuplja najbolje igračice i ekipe na kontinentu.

Za pripreme je ostalo još svega nekoliko dana jer je prva utakmica grupne faze na rasporedu već u subotu u 18 sati i to protiv dobro poznatog, slovenskog Krim Mercatora.

Uoči susreta koji će se igrati u koprivničkoj Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo, trener Ivica Obrvan rekao je kako pomlađena i prilično kadrovski izmijenjena Podravka Vegeta nije favorit, što ne znači da će na njegovim djevojkama svi skupljati lake bodove.

– Mojoj ekipi trebat će godina do dvije da dođu na zadovoljavajuću razinu i igraju zreliji rukomet. Otišle su neke iskusne igračice, a došle nove među kojima ima i onih bez iskustva na velikim natjecanjima – podsjetio je glavni strateg Podravka Vegete.

Što se tiče Krima, tu ekipu Podravkašice dobro poznaju, a u pripremama su odigrali i dvije prijateljske utakmice i zajednički trening.

– Riječ je o izuzetno snažnoj ekipi koja je bolja u odnosu na lani s jasnim motivom da ove godine napravi dodatni iskorak. Težak je to protivnik na otvaranju Lige prvakinja koji je favorit. Nastojat ću na igračice prenijeti motivaciju da nam je čast igrati ligu nakon nekoliko sezona te ostalima prenijeti poruku da, ako je tko mislio protiv Podravka Vegete u Koprivnici doći olako do bodova, ne razmišlja kako treba – poručio je Obrvan.

O bilo kakvim daljnjim ambicijama nije želio govoriti, već je najavio skupljanje bodova i igranje “od utakmice do utakmice”.

Govoreći o igračicama, spomenut je odlazak iskusnih sestara Kalaus te Franušić, uz dolazak neiskusnih Birtić i Brkić koje su u svojim ekipama imale skromnu minutažu.

Snimio Goran Generalić.

– Iskustvo gledanja s klupe ne može se mjeriti s iskustvom igranja utakmice – upozorio je Obrvan.

Na konferenciji za medije kao dodatni izazov istaknuo je i izuzetno gust raspored igranja utakmica što će zasigurno ostaviti traga na igračicama.

Jedva čekamo početak

Svoj osvrt dale su i igračice Katarina Pandža te kapetanica Sara Šenvald.

– Pripreme su bile duge i naporne i jedva čekamo utakmicu. U našim redovima je puno igračica koje po prvi puta igraju Ligu prvakinja i to je izazov za sve nas. Nismo favoriti, ali borit ćemo se i na domaćem terenu moramo dati 100 i više posto. Nikome nećemo dati lake bodove – kazala je Šenvald.

Igrati prvu utakmicu u Ligi i to na domaćem terenu će biti lijep osjećaj, dodala je Pandža te priznala kako postoji određena doza nervoze.

– Ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri – zaključila je.

Prvenstvo Hrvatske “odmah” otvaraju s Lokosicama

Podravkašicama je trenutno u fokusu isključivo Liga prvakinja, no ne treba zanemariti prvu utakmicu domaćeg prvenstva koja je na rasporedu tek nekoliko dana nakon teškog europskog ogleda – 11. rujna, također u Koprivnici.

Na žalost trenera Obrvana, prva na popisu je Lokomotiva, koja u izuzetno važan derbi ulazi u vrijeme kad Podravkašice možda i neće biti u potpunosti odmorene od Lige prvakinja.

Slušaj uživo
zatvori