Petak, 4. listopada 2024.

Kupnja ‘plejke’ na internetu nije dobro završila, u sve se morala umiješati policija

Za nekoliko stotina eura prevaren je 20-godišnjak koji je na području Policijske uprave koprivničko-križevačke na jednoj društvenoj mreži povjerovao osobi koju ne poznaje.

Naime, u policiji objašnjavaju da je mladić u srpnju pronašao oglas o prodaji igraće konzole te je s nepoznatom osobom dogovorio kupoprodaju i uplatio nekoliko stotina eura.

– Budući da 20-godišnjaku prema dogovoru s nepoznatom osobom nije dostavljena igraća konzola niti mu je vraćen novac, shvatio je da je prevaren. Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje – navode.

Policajci uz to upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije.

– Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192. Kad kupujete putem interneta provjerite web stranicu, nikad ne koristite veze dobivene elektronskom poštom ili preko društvenih mreža. Podatke unosite isključivo izravno na sigurnim internetskim stranicama. Ako je moguće, zadržite pravo da prvo primite robu. Prije plaćanja razmislite dvaput, provjerite jeste li razumjeli rizike kupnje putem interneta – zaključuju.

Slušaj uživo
zatvori