Utorak, 1. listopada 2024.

GLASANJE U TIJEKU ‘Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu’ na natječaju za najbolji županijski EU projekt

Projekt  “Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu” prijavljen je na natječaj za izbor najuspješnijih projekata EU u Republici Hrvatskoj.

Projekt je sastavni dio Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji kojim je postavljena nova paradigma u strukovnom obrazovanju, a njegova vrijednost je gotovo četiri milijuna eura.

– Njime su uspostavljeni programski i kadrovski uvjeti u CEKOM-u te su učenicima i odraslim polaznicima strukovnog obrazovanja u (pod)sektorima elektrotehnike i računalstva uvelike poboljšane mogućnosti za učenje koje je temeljeno na radu – rekli su u Službi ureda župana.

Osnivanjem Regionalnog centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji i realizacijom projekta ostvareni su ljudski kapaciteti i programska rješenja za edukaciju novih generacija mladih stručnjaka koji će sa završetkom školovanja posjedovati znanja i vještine rada s modernom opremom, alatima i strojevima, dodali su.

– Realizacijom ovog projekta osigurani su potrebni preduvjeti za daljnju edukaciju i stjecanje novih znanja i praktičnih vještina ne samo učenika, već svih onih koji se žele kontinuirano usavršavati na području elektrotehnike i računalstva – naveli su.

Ove godine u finale izbora za najbolji županijski EU projekt ušao je rekordan 61 projekt, a projekt “Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu” prijavljen je u kategoriji “Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama”.

Za najbolji EU projekt možete glasati ovdje.

Slušaj uživo
zatvori