Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO: VESELO U ŠKOLU Osim besplatnih udžbenika i bilježnica, za prvašiće pripremljeni dodatni pokloni

Koprivničke osnovnoškolce prvog dana nastavne godine na stolu će dočekati besplatni udžbenici, radne bilježnice i bilježnice.

No, ove godine, Grad Koprivnica pripremio je za prvašiće dodatne poklone – majice i personalizirane pernice na kojima je ime svakog malog novog školarca.

Rečeno je tako na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je predstavljen već tradicionalni projekt Veselo u školu koji provodi Grad Koprivnica u suradnji sa sponzorima.

Vrijednost projekta je 197.000 eura, a na bilježnice se odnosi 29.900 pri čemu su sponzori sufinancirali 25.300 eura. Pripremljeno je tako 2.498 kompleta bilježnica za 2.335 učenika, odnosno radi se o 34.933 bilježnice u 43 verzije.

– Jako nam je veliko veselje što imamo takve gospodarske subjekte na području našeg grada, a još veće veselje je da svi ti ljudi sa svojim tvrtkama pokazuju veliki vid društvene odgovornosti. Sav društveni razvoj koji Koprivnica ima duguje upravo našem gospodarstvu, radnim ljudima i svima koji stvaraju taj jedan okvir koji omogućuje daljnju društvenu nadogradnju i sve iskorake koje imamo, a danas pričamo o onima koji se tiču naših školaraca – rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Snimio Tomislav Matijašić.

Pojasnio je kako je vrijednost cijelog projekta otprilike 200.000 eura, najveći dio otpada na radne bilježnice koje se financiraju iz gradskog proračuna, dok je otprilike 30.000 eura vrijednost bilježnica.

– Zahvaljujem sponzorima koji su i ove godine prepoznali lijepu tradiciju i vjerujem da će učenicima bilježnice biti lijepe, ali vjerujem i da će roditeljima, pogotovo u vremenu u kojem danas živimo s inflatornim pritiscima, puno značiti i besplatni udžbenici, radne bilježnice i bilježnice – kazao je Jakšić.

Uime sponzora nekoliko riječ rekao je predsjednik Uprave Podravske banke Daniel Unger koji je istaknuo da su u ovom projektu od samih početaka.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Riječ je o otprilike 18 godina i to nam je jedan od najdražih projekata, odnosno donacija s obzirom na to da se radi o djeci, a pomažemo i roditeljima, odnosno kućnim budžetima naših sugrađana, a svi znamo da su zadnjih godinu dvije prisutni veliki inflatorni pritisci. Uvijek smo na raspolaganju za sve pametne projekte, a naš Grad ih zasigurno ima. Zahvaljujem Gradskoj upravi na pozitivnoj atmosferi i sinergiji poduzetnika i Grada – zaključio je Unger.

Spomenimo da su sponzori uključeni u ovaj projekt Belupo, Podravska banka, Radnik Križevci, Podravka, Hartmann, Komunalac Koprivnica, Koprivničke vode, Koming Koprivnica, OTP banka, Pro-ping Telekom, Enter Koprivnica i Globalna hrana.

Snimio Tomislav Matijašić.

Ovaj programski sadržaj je nastao u suradnji s Gradom Koprivnica.

Slušaj uživo
zatvori