Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO Velika investicija u opremu podiže kvalitetu manifestacija u Dravskim peskima

Odobren je projekt “Manifestacije Turističke zajednice područja Dravski peski” za 2024. godinu.

Naime, kroz ovaj je projekt nabavljena oprema koja uključuje montažnu pozornicu od 30 metara kvadratnih, 26 pivskih setova, 10 suncobrana te 10 izlagačkih štandova.

– Ova investicija predstavlja najveću nabavu opreme u povijesti Turističke zajednice Dravski peski, što je znatno unaprijedilo kvalitetu brojnih manifestacija – rekao je Robert Čimin, direktor Turističke zajednice područja Dravski peski i dodao kako je dodijeljeno 20.000 eura uz dodatno učešće četiriju općina-osnivača od 700 eura i korištenje vlastitih sredstava.

Oprema je tako već korištena na Međunarodnom prazniku rada u Podravskim Sesvetama, Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije, Koncertu Crvene jabuke u Kloštru Podravskom, te na manifestacijama Ivanje u Kozarevcu i Podravskim Sesvetama, Natjecanju u kuhanju Poberunskog graja u Batinskama, proslavama blagdana Sv. Margarete i Sv. Roka, Ferdinantskom pozdravu ljetu te Danima općina Kloštar Podravski, Ferdinandovac i Podravske Sesvete.

– Ova oprema uvelike smanjuje troškove organizacije, čime se oslobađa prostor za daljnji razvoj sadržaja. Za iduću godinu planirana je nabava dodatne opreme koja trenutno nedostaje. Osim toga, kroz projekt je osigurano oglašavanje i promidžba manifestacija putem plakata, jumbo plakata i drugog promotivnog materijala kako bi se privukao što veći broj posjetitelja. Nabavljene su i promotivne majice te reprezentativni materijali kako bi manifestacije bile što uspješnije – dodao je Čimin.

Isto tako, u planu su nadolazeći događaji poput Otvorenog prvenstva i Kupa Hrvatske u motocrossu na Karasovom brijegu u Kozarevcu te obilježavanje Dana općine Kalinovac, dok će se krajem godine održati i Advent na Dravskim peskima.

Slušaj uživo
zatvori