Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO Veličanstveni rogonja iz objektiva Mladena Šajkovića: Malo mi je poziral, al nikak da me pogleda, počel sam tuleti kaj bedak i to je bilo to

Naš fotograf i zaljubljenik u prirodu Mladen Šajković danas je imao uistinu impresivan početak dana.

– U pet sati žena ustaje za posao, pusa pada obavezno za bolji početak dana. U 5:30 ne mogu zaspati, okrećem se i pitam se “Kaj sad?”. Prva opcija – a kam drugam, v prirodu. Dolazim na poziciju oko 6:10, imam to jedno mjesto koje prvo posjetim. Još je mrak, kad tamo – jelen, i šeće se, šeće. Molim boga da ostane čim duže, da se razdani pa da ga okinem fotoaparatom. Kad nakon 10 minuta promatranja odlazi u šumu – napisao je Šajković.

Nastavlja kako sav jadan i pomalo živčan kreće pješke starom rutom dugom oko oko 15 kilometara.

– Srne i srnjake okidam, ali nije to to. Još i krdo košuta “proleti” kraj mene, a ja nespreman i fulam cijelu akciju. U glavi mi je još onaj jelen s početka priče – ističe.

Nakon otprilike sat i pol vraća se prema autu, no nešto mu nije dalo mira dok je bio paralaleno s pozicijom na kojoj ga je ranije ugledao i s koje je jelen odšetao.

– Nikaj, još imam časa mislim si v sebi i idem pogledati nemam kaj zgubiti osim par kalorija više to je bilo oko osam sati. Ležerno prešel tih 1,5 kilometara kad v daljini na čistini nekaj primjetim – isprva sam mislil da pak srna ili srnjak. Smanjujem tempo, jer se sve sad čuje dok se hoda šumom. Približavam se na 300 metara, kad ono – Rogonja. Sav sretan još smanjujem tempo koračanja i molim boga da me ne primjeti. Na svu sreću nije i dojdem na nekih 100 metara od njega. Onda počinje šou – fotkam ga, ovaj me ni ne kuži, al nikak da me pogleda. Ja kak Dudek z koruze, počel sem tuleti kaj bedak. Tek onda me skužil i pogleda me. Mislil si je koji me to pak bedak hebe dok jedem, malo mi poziral taman kaj sem ga lepo pofotkal i lagano je odšetal v šumu. A ja sav sretan lagano k autu, odprl si Pepsi i z guštom si ga popil – objasnio je Šajković.

Foto: Mladen Šajković
Foto: Mladen Šajković
Foto: Mladen Šajković
Foto: Mladen Šajković
Foto: Mladen Šajković
Slušaj uživo
zatvori