Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO U Đurđevcu obilježen Hrvatski olimpijski dan, Janči: ‘Promoviran je i novi sport kako bi pojačali dodatnu sportsku ponudu za mlade u gradu’

Organiziranim sportskim aktivnostima najmlađih na sportskim terenima Osnovne škole Đurđevac obilježen je Hrvatski olimpijski dan kojeg je organizirala Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca.

U sportske aktivnosti bila su uključena djeca starijih dobnih skupina Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, učenici Osnovne škole Đurđevac; od drugog do osmog razreda, učenici Strukovne škole Đurđevac; od prvog do četvrtog razreda i učenici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva; od prvog do četvrtog razreda.

Među ostalim, tu je bilo igrica s didaktičkim pomagalima i zabavnih igrica za male osnovce, igara spretnosti za djecu s teškoćama u razvoju te utrka za veće osnovce i srednjoškolce.

Podršku đurđevačkim vrtićarcima i školarcima dao je i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

– Podržavamo razvoj sporta u našem gradu, posebno kroz rad i djelovanje Zajednice sportskih udruga kroz koju potičemo rad trenera i sportaša. Nama je ove godine najzanimljivija promocija novog sporta, a to je dvoranski hokej koji su prezentirali igrači i treneri iz kluba iz Zeline – kazao je Janči naglasivši kako je cilj prvenstveno napraviti dodatnu sportsku ponudu u gradu i veći izbor sportova kojima se mladi mogu baviti.

Spomenimo kako se tradicionalno u mjesecu rujnu obilježava Hrvatski olimpijski dan (HOD), a posvećen je datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna.

Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica, “zastava prijateljstva”, što su djeca i pokazala na sportskim terenima Osnovna škola Đurđevac, a kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Tekst pripremila Silvija Zidar.

 

Slušaj uživo
zatvori