Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO Trg postao još zeleniji, gimnazijalci uz pomoć starijih sugrađana sadili biljke i stabla

Veselo je bilo današnjeg prijepodneva na Zrinskom trgu u Koprivnici – učenici Gimnazije Fran Galović i umirovljenici sadili su biljke i stabla.

Riječ je o aktivnosti provedenoj u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti, a nova zelena oaza posađena je ispred Galerije Koprivnica.

– Uređenje zelenih površina na Zrinskom trgu usmjereno je na unapređenje kvalitete života u samom središtu grada. U partnerstvu s Gradskim komunalnim poduzećem Komunalac cilj nam je ozelenjivanje glavnog trga čime će se doprinijeti ublažavanju klimatskih promjena, poboljšanju kvalitete zraka, povećanju biološke raznolikosti i zdravijem stanovanju – poručili su iz Gradske uprave.

Spomenimo da su u današnjoj sadnji sudjelovali gimnazijalci i volonteri umirovljenici iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a podsjetimo, drveće su jučer na istoj lokaciji sadili i radnici Komunalca.

>> FOTO Na središnjem trgu posađena stabla, akcija ozelenjivanja nastavlja se sutra

Djelić prizora iz središta Koprivnice donosimo vam u fotogaleriji u nastavku, a preostali program Europskog tjedna mobilnosti potražite klikom ovdje.

Slušaj uživo
zatvori