Utorak, 17. rujna 2024.

FOTO Službeno otvoreni radovi na Bajeru, poznato je kad u vrtić stižu prvi mališani

Vrtić na Bajeru bit će gotov iduće ljeto, tako da će mališani novu pedagošku godinu dočekati u potpuno novom objektu.

Rekao je tako na današnjem službenom početku radova koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao da je riječ o jednom od najvećih objekata u sustavu predškolskog obrazovanja.

– Okupili su nas danas mališani i djelatnici Dječjeg vrtića Tratinčica koji dobivaju jedan lijep poklon za svoj 30. rođendan otkako je vrtić prošao preustroj i postao vrtić kakav je danas, ali i za 51. rođendan jer je to početak vrtićke djelatnosti na području Koprivnice – kazao je Jakšić.

>> FOTO: EKSKLUZIVNO Doznajemo kako će izgledati novi vrtić na Bajeru i kada počinju radovi

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja jako puno je pomoglo da ovaj europski projekt postavimo na noge, nadalje partner u projektu je Općina Koprivnički Bregi sa svojim načelnikom Matom Kuzminski, pomogla nam je i Koprivničko-križevačka županija u konzultacijama što, kako i kada, a tu je i tim Gradske uprave koji je uložio puno truda ki rada u pripremi cijele ove priče – istaknuo je gradonačelnik.

Napomenuo je kako će ovaj početak radova uspješno doći do svoga kraja i da ćemo se svi ponositi onime što će se napraviti kroz ovu investiciju.

– Ovo danas je vrhunac našeg ulaganja u vrtićke kapacitete i u vrtićku djelatnost. U proteklih pet godina imali smo velika ulaganja i iskorake, potpuno smo obnovili Lopticu u Svilarskoj, Područnu školu Vinica smo proširili s vrtićkim kapacitetima, sagradili smo novi vrtić u Starigradu, kroz koji mjesec otvaramo novi vrtić u Herešinu, a za godinu dana, malo manje, otvorit ćemo potpuno novi vrtić na Bajeru kao najveći vrtić na području Koprivnice i naše županije – napomenuo je Jakšić.

Kazao je kako je investicija vrijedna 6,3 milijuna eura pri čemu je 2,7 milijuna eura europski novac, a ostalo je osigurano u gradskom proračunu.

– Nakon što otvorimo ovaj vrtić čeka nas i razdvajanje Dječjeg vrtića Tratinčica. Morat ćemo imati dvije ustanove, a kad pribrojimo Herešin, sigurno nas čeka 40 do 50 novih radnih mjesta, ne samo odgojiteljica – zaključio je Jakišić.

Podsjetimo, vrtić će imati 14 grupa za otprilike 280 mališana.

Mario Biljan ispred izvođača radova Tvrtke Radnik dodao je da će neto površina vrtića iznositi 2.500 metara kvadratnih.

– Riječ je o klasičnoj betonskoj konstrukciji, stavit ćemo najbolje materijale, aluminijsku stolariju, imat će ogromno igralište iza terase, imat će i malu sportsku dvoranu, tako da će biti ugodan djeci za boravak. S radovima smo počeli, a završit će u ljeto iduće godine kako bi mališani na jesen mogli u vrtić – pojasnio je Biljan.

Dodajmo na kraju da su vrtićarci Lovro i Mia položili vremensku kapsulu s crtežima svojih prijatelja.

Ovaj programski sadržaj je nastao u suradnji s Gradom Koprivnica.

Slušaj uživo
zatvori