Srijeda, 2. listopada 2024.

FOTO Ravnatelj Domišljanović potpisao ugovore s pomoćnicima u nastavi: Učenicima pružamo neposrednu podršku

Uoči početka nove školske godine ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović potpisao je ugovore o radu s 14 pomoćnika u nastavi i jednim stručnim komunikacijskim posrednikom.

Zaposleni će učenicima s teškoćama u razvoju pomoći u lakšem svladavanju gradiva, a zaposleni su na 12 mjeseci, poručili su iz Grada Đurđevca.

– Ravnatelj je pozdravio sve prisutne i čestitao izabranim pomoćnicima. Istaknuo je pozitivna iskustva učenika s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja, kao i nesebičnu pomoć i trud pomoćnika u radu s djecom. Učenici s teškoćama u razvoju predstavljaju posebno ranjivu skupinu te im se ovim putem nastoji pružiti neposredna podrška u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti te emocionalnom funkcioniranju – naveli su.

U Gradu su još istaknuli da su prije osam godina prepoznali važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi, a sredstva za financiranje projekta svake godine uspješno osiguravaju putem Europskog socijalnog fonda, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ali i iz vlastitog proračuna.

Slušaj uživo
zatvori