Subota, 28. rujna 2024.

FOTO Prvi smo zavirili u novi vrtić, svoja vrata otvara uskoro

Jedan od najvećih i najznačajnijih ovogodišnjih projekata u općini Đelekovec je izgradnja jaslica i područnog dječjeg vrtića, čije otvaranje se očekuje za nekoliko dana, početkom listopada.

Vrijednost investicije je nešto više od milijun eura, od čega će iz EU fondova biti povučena trećina, točnije oko 360.000 eura.

Vrtić od četristotinjak kvadratnih metara imat će prostorije za dvije nove odgojne skupine s ukupno 34 mališana, prostorije za odgajatelje te kuhinju i sanitarije. Na dijelu parcele, koja je ukupno oko 4200 kvadrata, bit će uređeno parkiralište s igralištem.

>> FOTO Gradi se novi vrtić, odobrena sredstva i za novo igralište, Samošćanec: Stvaramo dodatne kapacitete za naše najmlađe

– Cilj projekta je povećati postotak upisane djece u dječje vrtiće na našem području, a ovim projektom mališani će dobiti adekvatan i funkcionalno opremljen prostor u kojem će svoje predškolsko obrazovanje provoditi uz svu potrebnu opremu i sadržaje, u potpunosti prema Državnom pedagoškom standardu. Vjerujemo kako će mlade obitelji i obitelji s malom djecom dobiti dodatnu motivaciju za ostanak na području naše općine te na taj način doprinijeti i gospodarskom razvoju Đelekovca – kazala nam je načelnica Lara Samošćanec.

Ovo ulaganje posebno će razveseliti roditelje s najmlađima.

– Dosad smo u vrtiće uspjeli smjestiti svu djecu, no problem su nam bile jaslice, koje nismo imali, pa su tu djecu čuvale bake i djedovi ili su se roditelji morali snalaziti u okolnim općinama. Dodajem kako smo im taj smještaj sufinancirali – istaknula je načelnica.

Slušaj uživo
zatvori