Srijeda, 2. listopada 2024.

FOTO Prvašići sjeli u školske klupe, dobrodošlicu im poželjeli stariji učenici, gradonačelnik i ravnatelj

Nakon ljetnog odmora koji je bio tjedan dana dulji od prvotno planiranog, u prvi razred u Osnovnu školu Đurđevac krenula su 82 učenika.

U matičnu školu krenulo je njih 75, u Područnu školu Budrovac dvoje, Područnu školu Mičetinac jedan, Područnu školu Sirova Katalena dvoje, u Odjel za učenike s teškoćama u razvoju dvoje, dok u Područnoj školi Čepelovac nažalost nema niti jednog prvašića.

Učenike prvih razreda podijeljene u četiri razredna odjela koji su jučer u pratnji roditelja, baka i djedova došli prvi dan u školu, pozdravili su ravnatelj Danijel Domišljanović, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i pedagog Nikola Vuković.

Ravnatelj Domišljanović poželio je dobrodošlicu, puno sreće i uspjeha prvašićima na početku njihovog školovanja uz stvaranje brojnih novih prijateljstava.

Gradonačelnik Janči učenicima i roditeljima poželio je puno uspjeha i osmijeha u danima koji ih čekaju, uz poruku kako su oni učenici koji nikad neće ići u dvosmjensku nastavu s obzirom na to da su radovi na dogradnji škole sve bliže.

Prvašići su nakon toga sa svojim učiteljima otišli u razrede, a na klupama su ih dočekali udžbenici, radne bilježnice i dodatna iznenađenja kako bi im prvi dan škole ostao u najljepšem sjećanju.

Tekst pripremila Silvija Zidar.

Slušaj uživo
zatvori