Petak, 4. listopada 2024.

FOTO ‘Podravski humanitarci’ izrađivali ručne radove i odmarali na Pagu

Osobe starije životne dobi, koje redovito sudjeluju u aktivnostima programa Crvenog križa “Podravski humanitarci”, sudjelovale su na kreativnim radionicama na Pagu.

Naime, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, 15 korisnika boravilo je od 29. kolovoza do 2. rujna u Dječjem odmaralištu Križevci na Pagu, gdje su razmjenjivali iskustva u izradi ručnih radova, a naglasak je bio na nakitu od krep papira čije umijeće izrade je zaštićeno nematerijalno kulturno dobro Hrvatske.

– U isto vrijeme u odmaralištu su boravile članice križevačkog Crvenog križa, korisnice programa Poludnevni boravak i Čunčana čipka, pa je to bila prilika za razmjenu iskustava u izradi različitih kreativnih ručnih radova u Podravini i Prigorju – poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Uz osobe starije životne dobi, na kreativnom druženju na Pagu bile su i ravnateljice gradskih društava Crvenog križa Koprivnica i Križevci Adela Sočev i Antonija Pukec te predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus, kao i voditeljica programa Podravski humanitarci Andreja Brozović.

– Uz prezentacije o izradi cvijeća od krep papira te čunčane čipke i radionica njihove izrade, na Pagu su organizirane i druge aktivnosti poput mjerenja tlaka i šećera u krvi, razgledavanja kulturno-povijesnih znamenitosti grada, druženja uz društvene igre te, naravno, rekreacija i kupanje – zaključuju u Crvenom križu Koprivnica.

Slušaj uživo
zatvori