Petak, 4. listopada 2024.

FOTO Koprivnički badmintonaši na turniru u Sloveniji: Stekli smo važno iskustvo i poticaj za daljnji rad

U živopisnim mjestašcima u središnjoj Sloveniji – Mirni i Mokoronogu, petero mladih članova Badmintonskog kluba Koprivnica natjecalo se na ovom međunarodnom turniru.

Jana Medvarić i Margareta Tot nastupile su u kategoriji do 11 godina starosti. Margareta je, plasiravši se u četvrtfinale, stigla korak do medalje.

– Ona će se i iduće godine natjecati u istoj starosnoj kategoriji pa se nadamo da će ubuduće ostvariti još puno lijepih rezultata – rekli su u klubu.

U kategoriji do 13 godina starosti natjecali su se Lara Tomjek i Filip Vedriš. U parskoj konkurenciji Filip je igrao s Matejem Žutim iz BK Maksimir, a Lara Tomjek s Piom Krizmanić iz Badmintoskog kluba Mengeš. Filip i Lara, kao i Margareta, stigli su do četvrtfinala.

Najstariji natjecatelj Badmintonskog kluba Koprivnica, Filip Kos, nastupio je u konkurenciji mladića do 17 godina starosti.

– Ova razina turnira organizirana je pod pokroviteljstvom Europskog badmintonskog saveza i boduje se za međunarodne ljestvice zbog čega privlači širok krug natjecatelja iz čitave Europe – poručuju.

Filip  je tako u prvom kolu uspješno je svladao Vukašina Obradovića iz Srbije, dok je u drugom kolu izgubio od Engleza Jaxona Clarka, kasnijeg pobjednika turnira.

– Na kraju moramo biti zadovoljni, bilo je svijetlih trenutaka i ushita pobjede, kao i tuge nakon poraza, ali smo nakon svega stekli važno iskustvo i poticaj za daljnji rad – zaključili su u klubu.

Slušaj uživo
zatvori