Četvrtak, 3. listopada 2024.

FOTO Gradi se velebni kompleks Panonija, Derdić: Više je faza, kako koju završimo, tereni postaju dostupni javnosti

Višefazna gradnja sportsko-rekreacijskog kompleksa Panonija u općini Peteranec uspješno napreduje.

Nakon što su dovršeni dječje igralište i streetball teren, pri samom je kraju i vanjsko vježbalište, kojemu još nedostaje samo gumena antistres podloga i uređeni zeleni pojas.

– Započeli smo s trećom fazom gradnje u kojoj se nalazi vanjsko vježbalište i dio atletske staze. Sve će po završetku činiti kompletan sportsko-rekreativni kompleks s više igrališta koji smo nazvali Panonija. Imat ćemo i nogometno i malonogometno igralište s prirodnom i umjetnom travom, teniske terene te igralište za odbojku, a sve će biti omeđeno s atletskim stazama – rekao je za Dravu.info načelnik Ivan Derdić.

Planirana četvrta faza projekta donijet će daljnje poboljšanje infrastrukture, uključujući postavljanje sjenice, dovršetak atletske staze te izgradnju viseće kuglane, čime će se dodatno proširiti sadržaji kompleksa i povećati njegova funkcionalnost za sve posjetitelje.

– Projekt je prilično zahtjevan i zato je podijeljen na više faza, koje zasebno kandidiramo na razne izvore financiranja. Planiramo cijeli projekt završiti do kraja iduće godine, no u međuvremenu, kako koju fazu završavamo, tako te terene stavljamo javnosti na raspolaganje – dodao je načelnik.

Projekt izgradnje kompleksa Panonija sufinanciran je sredstvima iz fondova Europske unije, u iznosu od 31.000 eura. Financijska potpora osigurana je putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice, kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

– Ova investicija predstavlja važan korak u jačanju lokalne sportske infrastrukture, što će doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovnika i potaknuti veći angažman u sportskim i rekreativnim aktivnostima – zaključio je Derdić.

Slušaj uživo
zatvori