Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

[ELITNA LIGA] Kunovčanima dolaze Cvetkovčani, susret Jembrovčana i Đelekovčana, Kloštrani u Prugovcu

Utakmice petog kola Elitne lige očekuju nas ovog vikenda na nogometnim travnjacima diljem Koprivničko-križevačke županije.

Prve dvije utakmice gledat ćemo u subotu u 16 sati i to u Legradu i Kalinovcu, a legradskom Graničaru pristižu Močile. Legrađani još ne znaju za bod(ove) i u prva četiri kola upisali su isto toliko poraza. Zadnji su na tablici, a u subotu im dolaze jaki gosti koji su proteklog vikenda teško poraženi u Kunovcu protiv Bratstva. Močilani su zbog navedenog poraza i pali na prvenstvenoj ljestvici te su trenutno sedmi, no to nikako ne umanjuje njihovu kvalitetu. Močilani su favoriti, a u slučaju poraza domaćina rezultatska kriza Legrađana bit će još dublja.

U drugoj subotnjoj utakmici Kalinovac će dočekati obližnji Podravac. Kalinovčani su vrlo dobri četvrti s dvije pobjede, remijem i porazom, a u subotnju utakmicu ulaze nakon poraza na Starom bregu od sjajnog Tehničara. Kad je pak riječ o gostima, oni su mjesto ispod Kalinovčana s istim rezultatskim učinkom, a prošlog su vikenda slavili protiv drnjanskog Tomislava. Motiva za dizanje na tablici imaju obje momčadi, pa neka bolja pobijedi.

Ostale utakmice petog kola gledat ćemo u nedjelju, a u velikom derbiju Bratstvu u 11 sati u Kunovec dolazi Tehničar. Dugo Kunovčani nisu znali za bodove i tek su u prošlom kolu upisali prvu ovosezonsku pobjedu, odnosno bilo kakve bodove, a nošeni tim slavljem sigurno se neće predati pred jakim Cvetkovčanima. Cvetkovčani pak u Kunovec dolaze s trećeg mjesta na tablici uz dvije pobjede i isto toliko remija, a također su vrlo motivirani i Kunovčanima žele uzeti sve. Riječ je o derbiju koji će okupiti velik broj navijača.

Preostala četiri susreta petog kola počet će u 16 sati i Imbriovec će biti mjesto općinskog susreta Borca i Osvita. Ove dvije ekipe dijele bodove na prvenstvenoj ljestvici – Jembrovčani su osmi s dvije pobjede i dva poraza, a Đelekovčani deveti s istim učinkom. U prošlom kolu Jembrovčani su slavili protiv Molvaraca, a Đelekovčani su bili uspješni protiv Legrađana. I ovaj susret je derbi ekipa koje su zasluženo dio Elitne lige, a vidjet ćemo na koju će “stranu” otići utakmica.

Istoimenom domaćinu u Ferdinandovac dolaze upravo spomenuti nogometaši molvarske Mladosti. Ferdinandovčani su se prošlog vikenda pobrinuli za pobjedu kola te su s čak 5:0 “srušili” kloštransku Mladost koja je do tada bila na vrhu tablice uz 100-postotni učinak. Kloštrani su i dalje prvi s devet bodova, Ferdinandovčani drugi s osam, a u Molve sada dolaze na krilima velike pobjede i domaćinima neće biti lako. Spomenimo da su Molvarci 12. na tablici, a u prva četiri kola ostvarili su jednu pobjedu, sve ostalo bili su porazi.

Zanimljivo će biti i u Prugovcu gdje istoimenom domaćinu dolaze gosti iz općine – Kloštrani. Vrlo dobro su Prugovčani ušli u Elitnu ligu i dosad imaju jednu pobjedu, dva remija i poraz, a Kloštrani će u Prugovcu željeti isprati i gorak okus poraza, no nešto će se ipak pitati i domaćine koji će zasigurno dati sve od sebe da prirede iznenađenje.

Preostala utakmica kola igrat će se u Drnju gdje će snage odmjeriti Tomislav i Tomislav Radnik. I nogometaši Tomislav Radnika super su se uklopili u Elitnu ligu te zasad imaju dvije pobjede, remi i poraz. U prošlom kolu podijelili su bodove s Prugovcem, a novi zadatak očekuje ih upravo u Drnju protiv domaćina koji je trenutno pretposljednji, odnosno s jednom pobjedom i tri poraza. Drnjančani su željni pobjede i novih bodova, imaju i prednost domaćeg terena, no pobjeda neće doći sama od sebe, a gosti su izrazito motivirani.


Raspored igranja petog kola Elitne lige:

21.09.2024 16:00 Legrad NK Graničar (L) – NK Močile
21.09.2024 16:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Podravac
22.09.2024 11:00 Kunovec NK Bratstvo – NK Tehničar
22.09.2024 16:00 Imbriovec NK Borac – NK Osvit
22.09.2024 16:00 Ferdinandovac NK Ferdinandovac – NK Mladost Molve
22.09.2024 16:00 Prugovac NK Prugovac – NK Mladost Kloštar
22.09.2024 16:00 Drnje NK Tomislav – NK Tomislav Radnik

Tablica Elitne lige:

Slušaj uživo
zatvori