Nedjelja, 29. rujna 2024.

Dan mjesta Miholjanec i nebeskog zaštitnika sv. Mihaela uz konjanike i procesiju

Miholjanec, naselje u općini Virje, proslavit će Dan mjesta i župe u povodu svetkovine svetog arkanđela Mihaela, po kojem je naselje i dobilo ime.

Trodnevna duhovna priprava za proslavu zaštitnika župe održat će se od četvrtka do subote, 26. do 28. rujna, s večernjim misama u 18 sati u župnoj crkvi sv. Mihaela u Miholjancu.

Posebno zanimljiv događaj očekuje se u subotu, 28. rujna, kada će u 17:30 stići konjanici iz bilogorskih sela. Oni će u mimohodu proći kroz selo i dojahati do župne crkve, gdje će primiti blagoslov te sudjelovati na svetoj misi. Nakon mise, druženje za sudionike nastavit će se u dvorištu župnog dvora uz prigodnu okrjepu.

Proslava župnog proštenja na rasporedu je u nedjelju. Procesija će krenuti ispred društvenog doma u 10:30, uz polaganje vijenaca kod spomenika, nakon čega će se uputiti prema crkvi sv. Mihaela. Svečanu misu u 11 sati predvodit će monsinjor Josip Đurkan, župnik iz Hlebina, a pjevanje će animirati mješoviti zbor Župe sv. Jurja na Bregu, koji će nakon mise održati kraći koncert.

Izvor: Općina Virje
Izvor: Općina Virje

 

Slušaj uživo
zatvori