Utorak, 1. listopada 2024.

Županiji odobren novi europski projekt za razvoj socijalnih usluga

Koprivničko-križevačkoj županiji odobren je novi projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda plus iz programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Projektom naziva “Izrada socijalnog plana Koprivničko-križevačke županije” izradit će se socijalni plan Koprivničko-križevačke županije te će se osnažiti stručnjaci za socijalno planiranje, provedbu i praćenje županijskog socijalnog plana, kako bi se pridonijelo povećanju dostupnosti socijalnih usluga u Koprivničko-križevačkoj županiji.

– Glavne aktivnosti projekta su prikupljanje, analiza i obrada podataka, izrada županijskog socijalnog plana te provedba edukacija za članove Savjeta za socijalnu skrb Koprivničko-križevačke županije i djelatnike Županije – poručili su iz Službe ureda župana.

Kroz izrađen i usvojen Socijalni plan KKŽ izravno se doprinosi razvoju socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke županije koje su temeljene na stvarnim potrebama i kapacitetima, odnosno mogućnostima koje se pružaju u domeni socijalne skrbi.

Projekt je ukupne vrijednosti 71.782,98 eura, od čega je 68.193,83 eura bespovratnih sredstava, dok preostalih pet posto sufinancira Županija. Stručnu pomoć i podršku u pripremi i provedbi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija, a ukupno trajanje projekta je 12 mjeseci.

 

 

 

 

Slušaj uživo
zatvori