Srijeda, 2. listopada 2024.

Završena rekonstrukcija i asfaltiranje prometnice koja povezuje dva naselja

Dovršeni su radovi na rekonstrukciji županijske ceste koja povezuje Imbriovec i Đelekovec.

Radove je financirala Županijska uprava za ceste, s ukupnim ulaganjem od oko 110.000 eura, dok je udio Općine Đelekovec bio 22.000 eura.

– Ovaj projekt je značajno doprinio rješavanju dugogodišnjeg problema oštećenog kolnika na toj dionici, što je godinama predstavljalo sigurnosni rizik za sve sudionike u prometu. Ukupno je obnovljeno oko 1,5 kilometara ceste, što je značajno poboljšalo kvalitetu prometovanja i sigurnost vozača na ovom području – javili su iz Općine.

Rekonstrukcija ove prometnice od izuzetne je važnosti za lokalno stanovništvo, budući da cesta ŽC 2082 predstavlja ključnu poveznicu između Imbriovca i Đelekovca. Načelnica Općine Đelekovec izrazila je zahvalnost Županijskoj upravi za ceste Križevci na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji i potvrdila kako je ovaj projekt samo jedan u nizu zajedničkih pothvata. U narednom razdoblju planira se nastavak radova na preostalom dijelu dionice prema Imbriovcu, što će dodatno poboljšati infrastrukturu i sigurnost u prometu. Također, predviđena je i obnova ceste u Đelekovcu, čime će se zaokružiti rekonstrukcija cijele trase.

Slušaj uživo
zatvori