Utorak, 1. listopada 2024.

Za sportske i edukativne aktivnosti mladih stiglo 20.000 eura

Općina Novigrad Podravski dobila je 20.000 eura od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece nižih razreda osnovne škole.

Edukativne aktivnosti podrazumijevaju tečaj engleskog jezika za 25-ero djece predškolske dobi, za što će biti kupljeni radni materijali.

Sportske aktivnosti planirane su tako da djeca kroz igru upoznaju elemente raznih sportova i plesnih struktura te se razvijaju u samostalne i sigurne male sportaše. Za predviđene aktivnosti na bazi 75-ero djece planirana je nabava rekvizita, naknada izvoditeljima sportskih aktivnosti, organizacija i provedba prigodnih druženja roditelja, djece i izvoditelja sportskih aktivnosti te organizacija i provedba završne priredbe. Sportske aktivnosti provodit će se osam sati mjesečno, za tri grupe, tijekom 10 mjeseci, odnosno ukupno 240 sati.

Na javni poziv Općina se s projektom prijavila krajem svibnja te zatražila sufinanciranje u iznosu 21.000 eura.

– Ovim odličnim rezultatima na još jednom natječaju direktno povećavamo standard naše djece te ih potičemo na bavljenje sportom i učenje stranih jezika – kazao je u Zagrebu na primopredaji ugovora načelnik Zdravko Brljek.

Slušaj uživo
zatvori