Srijeda, 2. listopada 2024.

Za obnovu sportskog objekta stiže 900.000 eura: Ovo je jedan od naših najuspješnijih projekata

Općini Koprivnički Ivanec odobreno je nešto više od 900.000 bespovratnih eura iz fondova Europske unije za financiranje obnove sportskog objekta i okoliša bivšeg nogometnog igrališta u naselju Goričko.

Općina je dobila Ugovor od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama u naselju Goričko.

– Projektom će se u potpunosti obnoviti postojeći objekt, uključujući ugradnju solarnih panela, dok će na prostoru bivšeg nogometnog igrališta biti izgrađeni novi zemljani teniski teren, odbojkaško igralište, poligon za vatrogasce, dječje igralište, atletska staza, parkiralište, punionice za električne bicikle i automobile, te će biti zasađeno 31 stablo i 40 grmova – poručili su iz Općine.

Financiranje projekta u potpunosti je osigurano iz fondova Europske unije, što ga čini jednim od najvažnijih i najuspješnijih projekata u povijesti Općine Koprivnički Ivanec.

Slijedi postupak javne nabave za odabir izvođača radova i nadzornog inženjera, a početak radova očekuje se za otprilike dva mjeseca, dok bi projekt trebao biti završen u prvoj polovici iduće godine.

Ovaj projekt u naselju Goričko dokaz je ravnomjerne brige za sva naselja u općini te potvrda uspjeha u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.

Izvor: Općina Koprivnički Ivanec
Izvor: Općina Koprivnički Ivanec
Slušaj uživo
zatvori