Nedjelja, 6. listopada 2024.

VOZE SE POSVUDA Raste broj nesreća vozača s električnim romobilima, u Hrvatskoj zabilježeni čak i smrtni slučajevi

Broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači električnih romobila u stalnom je porastu, a time, nažalost, raste i broj smrtnih slučajeva.

U Dnevniku HRT-a rečeno je kako je nedavno u Zagrebu 55-godišnjakinja iz Kine preminula od ozljeda nakon što ju je udario 21-godišnji vozač električnog romobila. Stručnjaci stoga naglašavaju da su potrebne nove zakonske izmjene kako bi se adresirali brojni problemi.

Podsjećaju kako djeca mlađa od 14 godina ne bi smjela voziti električne romobile. Na romobilu smije biti samo jedna osoba, a nošenje kacige i prilagođavanje brzine uvjetima u prometu obvezni su. Unatoč tome, pravila se često krše, a do 20. kolovoza zabilježeno je 2596 prekršaja.

Zatraženo obvezno osiguranje za romobile

– Smatram da će biti potrebno uvesti obvezno osiguranje za ova prijevozna sredstva, slično kao autoodgovornost, kako bi eventualna materijalna i nematerijalna šteta u slučaju nesreće bila pokrivena, izjavio je Krunoslav Ormuž, stalni sudski vještak za promet te dodao kako je trenutno samo Izrael uveo obveznu registraciju električnih romobila, koja je stupila na snagu 1. kolovoza.

Ilustracija/ Snimio Valentino Štefanek.

Policija svakodnevno muku muči s vozačima romobila. Do 20. kolovoza u Hrvatskoj je zabilježeno 266 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali. Dvije osobe su poginule, 71 je teško ozlijeđena, a 128 lakše.

– Vozači električnih romobila trebaju se kretati biciklističkim stazama ili trakama. Ako te staze ne postoje, moraju koristiti površine namijenjene za pješake, uz obavezno usporavanje i osiguranje sigurnosti pješaka, izjavio je za HRT Krešimir Mišić, voditelj Službe prometne policije PU zagrebačke.

Podsjetio je da je kazna za vožnju po cesti je 60 eura, a vožnju bez kacige ili sa slušalicama 30 eura. Pokušaj bijega od policije može stajati gotovo 1.000 eura.

Ozljede su uglavnom teške

Liječnici su otkrili i koje su najčešće ozljede vozača romobila.

– To su ozljede koljena, prijelomi ivera, ozljede ramena, prijelomi rebara, a mogu biti i ozljede glave. Uglavnom se radi o teškim tjelesnim ozljedama koje često zahtijevaju bolničko liječenje i operaciju – rekao je prof. prim. dr. sc. Roman Pavić.

Slušaj uživo
zatvori