Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

VLAK IZ PAKLA Ogorčena čitateljica satima gmizala u vagonu bez klime: Ima li HŽ ijedan jedini pouzdani vlak trenutno?

Vlakovi u Hrvatskoj nisu samo sredstvo javnog prijevoza, nego i pravi zalogaj za najiskusnije avanturiste.

Osim što Hrvatska ima jednu od najsporijih željeznica ne samo u Europi nego i u svijetu, stanovnici naše županije već su navikli i na naizgled beskonačne radove na pruzi, vlakove koji su zapravo autobusi, ali i činjenicu da se našom željeznicom može sve, samo ne doći na vrijeme.

Oni koji o vlaku ovise da bi stigli na posao, na ispit, kod liječnika ili obavili bilo što drugo u zadanom terminu, mogu se samo nadati da će putovanje vlakom proći koliko toliko u redu, no garancije nema.

Zato su naši putnici pravi avanturisti, a da stvari ne štimaju potvrdila je i jedna čitateljica koja se u redakciju javila s najnovijim neugodnim iskustvom iz nepresušnog vrela katastrofe HŽ putničkog prijevoza.

Njezinu opravdano frustriranu čestitku HŽ-u prenosimo i cijelosti.

Poštovani svi,
Ovim putem ukazujem na konstantan problem kašnjenja brzog vlaka. Jučer, 13/8/24 kašnjenje je nastalo radi neispravne klime novog elektromotornog Končar vlaka (regionalni tip). Naime, dva su “regionalna” vlaka spojena, a u jednome ne radi klima! Radi se o liniji 581 Zagreb – Osijek.
Moram li podsjećati da su trenutno najtopliji dani u godini! Vlak je stajao najprije u Križevcima 15 minuta jer nije mogao krenuti radi napona, a nakon toga se pokvario na izlasku odnosno prije kolodvora Majurec. Tamo smo čekali od 17:45 sve do 18:31 jer vlak radi problema s naponom, klimom ili čime već, nije mogao krenuti ni naprijed ni nazad. Kad je napokon krenuo, vozio je usporeno 50 km/h do Koprivnice.
Vlak je stigao u Koprivnicu u 19:08 sa zakašnjenjem od 71 minutu !!! Trebam li podsjetiti na činjenicu da jedan dio putnika nastavlja putovanje dalje za Osijek, a drugi za Budimpeštu??
Dobro da je vlak uopće krenuo, a za to, sreća u nesreći jedino se možete zahvaliti sposobnim strojovođama koji su uspjeli nekako to riješiti.
Inače, ima li ijedan jedini pouzdani vlak u Hrvatskim željeznicama koji prometuje trenutno? Samo mi navedite jedan vlak i jednu liniju koja nije kasnila barem tjedan dana u komadu.

 

Slušaj uživo
zatvori