Srijeda, 2. listopada 2024.

VESELO U PODRAVSKIM SESVETAMA Slavit će se gotovo 20 dana, donosimo detaljan program

Ovogodišnje obilježavanje Dana općine Podravske Sesvete trajat će čak 19 dana, tijekom kojih će se održati kulturne, umjetničke, edukativne, sportske i zabavne manifestacije za sve generacije.

Proslava počinje u nedjelju, 1. rujna cjelodnevnim natjecanjem u gađanju glinenih golubova u Lovačkom domu Lovačke udruge Jelen te biciklijadom od 14 do 15:30 sati na ruti Podravske Sesvete – Molvice – Brodić – Podravske Sesvete, u organizaciji udruge Fletni dijak i turističke zajednice “Dravski peski”.

Jedan od važnijih dijelova programa bit će u petak, 6. rujna, kada će se otvoriti novi prostori za udruge u potkrovlju općinske zgrade. Nakon svečanog otvorenja, u maloj sali od 19 sati održat će se književna večer s promocijom knjige “Med dišečem cvetjem” autora Mladena Brezovca. U subotu, 7. rujna, očekuje nas bogat sportski dan, koji započinje Turnirom u odbojci na Karauli u Mekišu u suorganizaciji Udruge SUMA i Ribolovnog kluba Kečiga. U šatoru kod sesvečke osnovne škole održat će se likovna kolonija, na igralištu Nogometnog kluba Drava susreti škole nogometa, a u podne pokazna vatrogasna vježba vatrogasaca Općine Podravske Sesvete. Dan završava obiteljskom rekreativnom vožnjom u prozirnim kanuima na Pjeskari u Mekišu od 14 do 18 sati u suorganizaciji Turističke zajednice područja Dravski peski i kluba Kečiga.

– Najbogatiji dan proslave bit će nedjelja, 8. rujna. Od 10 sati održat će se mali sajam domaćih radova i proizvoda u organizaciji Udruge SUMA i TZP Dravski peski, nakon čega slijedi prezentacija starih sportova koju organizira Kulturno-prosvjetna udruga Mladost. Od 14 sati, folklorni nastupi s gostima iz Sibinja uz domaćinstvo Hrvatskog folklornog društva Sesvečice uljepšat će popodne, a najmlađi će uživati u zabavnom programu “Šareni svijet” od 18 sati, te radionici na otvorenom kod igrališta i društvenog doma. Također, predviđena je vožnja kočijom kroz mjesto, s dvorištem škole kao početnom i završnom točkom, u organizaciji Konjičkog kluba Podravske Sesvete. Vrhunac dana bit će koncert Najboljih hrvatskih tamburaša s početkom u 20 sati u šatoru na nogometnom igralištu. Tijekom cijelog vikenda bit će osigurani besplatni napuhanci za djecu i prigodna podjela hrane – poručili su organizatori.

Vikend 14. i 15. rujna donosi nove uzbudljive aktivnosti. U subotu, 14. rujna, Udruga SUMA organizira natjecanje u trčanju “Run day” s početkom u 17 sati na Karauli, a od 20 sati slijedi “Roštilj pod zvijezdama”. U večernjim satima, ovisno o vremenskim prilikama, udruga Fletni dijak organizirat će promatranje neba teleskopom. U nedjelju, 15. rujna, u društvenom domu od 18 sati održat će se susret pjevačkih zborova “Podravina moja mila” u čast sjećanja na Blaža Lengera, dok će u 16 sati NK Drava ugostiti NK Omladinac iz Herešina na prvenstvenoj utakmici.

Završni dan proslave, 19. rujna, započet će svetom misom u devet sati u Župnoj crkvi Svih svetih u Podravskim Sesvetama, a bit će zaključen svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Podravske Sesvete u društvenom domu s početkom u 13 sati.

– Ovim putem pozivamo sve mještane, njihove obitelji i goste da nam se pridruže i zajedno proslavimo ovaj bogat i raznolik program! – poručili su iz Općine.

Slušaj uživo
zatvori