Srijeda, 9. listopada 2024.

Velik je interes za izložbu ‘pjesnika boja’, Janković Hapavel: Gotovo da nema dana da ne dođe netko iz inozemstva

Muzej grada Đurđevca s atraktivnim galerijskim prostorima u potkrovlju utvrde Stari grad inozemnom izložbom Joana Miroa još se jednom potvrdio kao jedinstvena muzejska institucija u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a Grad Đurđevac kao sredina koja prepoznaje i cijeni prave umjetničke vrijednosti i želi ih približiti svojim stanovnicima.

U Gradskoj upravi napominju da je osim lokalnog stanovništva, ovih ljetnih mjeseci zabilježen i značajan porast broja posjeta stranih gostiju. Nakon izložbi velikog Picassa, Chagalla, Dalija, da Vincija, Hundertwassera & Hasegawe te Toulouse-Lautreca, najnovija izložba Joana Miroa mamac je za ljubitelje likovne umjetnosti i turiste koji u Đurđevcu tijekom ljeta i dobar dio jeseni mogu vidjeti više od stotinu grafičkih radova koji dolaze iz zbirke američke umjetnice, kolekcionarke i galeristice Suzanne C. Nagy.

– Gotovo da nema dana kad nam ne dođe netko iz Njemačke, Italije, Mađarske, Češke, SAD-a, ističe Edita Janković Hapavel, ravnateljica Muzeja grada Đurđevca, sigurna da će do do 31. listopada 2024. godine do kada će izložba biti otvorena za posjetitelje njihov broj premašiti sva očekivanja. Đurđevac je i zbog ove velike izložbe ponovo postao kulturno i turističko središte Podravine i ovoga dijela Hrvatske. U sinergiji s ostalim sadržajima u muzeju i oko njega uspijevamo sve projekte, a posebno ovakve velike inozemne izložbe, učiniti samoodrživima i pred velikim brojem posjetitelja promovirati našu kulturu, umjetnost i tradiciju. To je garancija da će se one i dalje u galerijskim prostorima Muzeja u Starom gradu i dalje odvijati – istaknula je ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel.

Slušaj uživo
zatvori